Какво не трябва да ядем сутрин на празен стомах?

 

Прочети кои храни не трябва да ядем сутрин на празен стомах

 

Има храни, които са изключително полезни, но не и когато ги приемаш на празен стомах. Подбирай закуската си много внимателно, за да нямаш проблеми със стомаха.

 

Виж какво не трябва да ядеш сутрин на празен стомах – някои от храните ще те изненадат.

 

 

1. Портокали и цитрусови плодове – киселините, които съдържат, предизвикват язва и гастрит, когато попаднат в стомаха ти на гладно, особено ако редовно започваш деня с фреш от цитруси.

 

2. Банани – когато ядеш банани на празен стомах, това повишава рязко количеството магнезий в кръвта ти, а това уврежда сърцето.

 

3. Сладко – захарта на гладно кара задстомахната жлеза да работи усилено и да произвежда по-високи количества инсулин, за да нормализира кръвната ти захар. Когато това се случва почти всяка сутрин, жлезата се уврежда, а това може да доведе до диабет.

 

4. Круши – целулозата, която крушите съдържат, уврежда лигавицата на червата и на стомаха.

 

5. Краставици и други зелени зеленчуци – когато ги приемаш на гладно, аминокиселините, които се съдържат в тях, предизвикват болки в стомаха, газове и киселини.

 

6. Тестени закуски – маята, която се съдържа в тестените изделия, предизвиква подуване на стомаха и газове.

 

 

7. Кафе – кофеинът на гладно дразни стомашната лигавица, заради което се повишава секрецията на стомашен сок, който разяжда лигавицата на стомаха. При продължителен прием на кафе на гладно, е много лесно да е сдобиеш с гастрит.

 

8. Домати – танинът, който се съдържа в доматите, дразнят лигавицата на стомаха. Честата закуска с домати на гладно може да доведе до язва.

 

9. Пикантни храни – тези храни по принцип са тежки за стомаха, а ако се приемат на гладно, въздействието им става още по-силно – киселините са гарантирани.

 

10. Студени напитки, газирани напитки – водят до свиване на кръвоносните съдове на стомаха, а това – до стомашно неразположение и проблеми. Дори водата, която пиеш сутрин на гладно трябва да е със стайна температура, не студена.

 

Това са храните, които не трябва да ядем сутрин на празен стомах. Ако някоя от тях е неразделна част от закуската ти, по-добре я замени навреме. 

За много хора утрото е немислимо без кафе, ако и ти си сред тях виж> Шест начина да превърнем кафето в полезен навик