10 храни, които изненадващо помагат на диетата


Някъде прочетох, че има около 27 000 различни диети и всичките забраняват по нещо (а някои и по много неща). Едно е сигурно обаче, отслабването е трудно. Изисква време, добър режим на хранене и спорт. Оказва се, обаче, че някои от забранените храни, все пак имат предимства, стига да присъстват подобаващо.

1. Пържола

Изненада! Свикнали сме да приемаме червеното месо за табу, когато става дума за диети. Оказва се, че без протеини не можем. И ако спортуваме достатъчно пържолката (ако може не тлъста) може спокойно да участва в режима на хранене.

2. Овесени трици

Като чуете овесени трици си представяте въглехидратна бомба нали? Всъщност те са много подходящи за диета, защото засищат лесно и бързо и така ядем значително по-малко. Това е така, защото овесът е чудесен източник на фибри.

3. Яйца

Протеините в яйцата, особено в жълтъците държат глада надалече за дълго време. А и 1 яйце е достатъчно, особено ако го хапвате със салата.

4. Боровинки

Освен известен източник на антиоксиданти, боровинките съдържат и голямо количество фибри. Хапвайте ги спокойно и с наслада по време на диета.

5. Нар

Нарът съдържа богата гама от антиоксиданти, а семената му са добър източник на фибри.

6. Бадемово масло

Бадемовото масло помага за уравновесяване на кръвната захар. И това го прави добър заместител на останалите видове масла.

7. Сардини

Сардините съдържат протеини, омега-3 мастни киселини и калций, което ги прави подходящи съюзници в отслабването.

8. Люти чушки

Лютите чушки ускоряват метаболизма. Освен това са известни термогени и помагат на тялото да изгаря калории.

9. Сьомга

Сьомгата е сред най-добрите източници на омега-3 мастни киселини и освен това повишава чувствителността на тялото към инсулин, което помага в свалянето на килограми и натрупването на мускули.

10. Авокадо

Авокадото е богато на мазнини и именно затова помага в отслабването. Неговите мазнини са мононенаситени и не вредят на сърцето. Като добавка, авокадото засища за дълго време.
Източник: SuperNova.bg