Ядки

Какви са ползите от редовното консумиране на ядки?Ядките са не само едно от любимите на човека лакомства между основните хранения, но и са доста полезни за организма ни като цяло. Множество са ползите за твоето здраве и кондиция, които редовното консумиране на ядки може да ти предостави.Прочети още

Ето някои от най-съществените сред тези ползи:1. Ползите от редовното консумиране на ядки: Богати на хранителни вещества – каквито и ядки да избереш, те със сигурност ще са пълни с разнообразни хранителни вещества. В това число витамини, калий, калций, магнезий, желязо и т.н. Все вещества, които имат важна роля и значение във връзка с нормалното протичане на процесите в човешкото тяло. В допълнение, посредством консумирането на ядки организмът ни се снабдява и със здравословни мазнини, които пък стимулират и подпомагат по-ефективното усвояване на въпросните хранителни вещества.

Ядки - 1 | Ползи
Ядки - Ползите от консумация им Supermag.bg

2. Ползите от редовното консумиране на ядки: Противодействат на свободните радикали – други вещества с високо съдържание в продуктите от категория „Ядки“ са антиоксидантите. Те имат функцията да неутрализират навлезлите в човешкия организъм токсини и свободни радикали. Функция, която е особено важна, тъй като именно свободните радикали са отговорни за възникването на голяма част от познатите ни заболявания, включително онкологични заболявания.


3. Ползите от редовното консумиране на ядки: Намаляват риска от сърдечен удар – доказано е, че редовното консумиране на ядки дава своя принос във връзка с подобряване на сърдечното здраве. Ежедневният прием на продукти от тази категория в дългосрочен план ще намали риска от развитие на хронично сърдечно заболяване, както и от възникване на сърдечен удар.


4. Ползите от редовното консумиране на ядки: Полезни в борбата с излишните килограми – да, приемът на ядки може да ти бъде полезен и в борбата с излишните килограми. От една страна, наличните в тях протеини ускоряват метаболизма и разграждането на мазнините в човешкото тяло. От друга, похапвайки ядки, човек ще остане сит за дълъг период от време. Съответно няма да прибегне до консумиране на бисквити, шоколади и чипсове, които определено не биха повлияли положително върху борбата с килограмите.


5. Ползите от редовното консумиране на ядки: Подпомагат качествения сън – ако напоследък имаш проблеми със съня си, защо да не пробваш похапване на малко ядки след вечеря? Приемът им ще доведе до освобождаване на серотонин, познат още като хормон на щастието. Различни изследвания показват, че серотонинът има свойството да подпомага качествения и пълноценен сън на човека през нощта.Как да избереш най-подходящите за теб ядки?Има много критерии, по които е възможно да избереш най-подходящите за теб ядки. Сред тези критерии са твоят личен вкус и предпочитания по отношение на вида ядки, това дали да са сурови или печени, тяхната разфасовка и т.н. Виж малко повече информация за споменатите критерии:

Ядки - 2 | Избор
Ядки - Избери онлайн от Supermag.bg

 • вкус и предпочитания по отношение на вида ядки – хубавото е, че на пазара се предлагат толкова много видове ядки, че със сигурност ще се намерят подходящи за вкуса и предпочитанията на всеки един човек. Бадеми, лешници, фъстъци, кашу, орехи и много други. Изцяло твое решение е кои ядки предпочиташ да бъдат включени в ежедневното ти меню.


 • сурови или печени – на сурови или на печени ядки да заложиш е още един много важен въпрос. Като цяло се смята, че суровите ядки са по-здравословни от печените, тъй като в по-голяма степен са запазили хранителните си вещества и нямат добавени сол или мазнина. Хубаво е обаче те да са били обработени на пара или посредством суха топлина, за да се избегне рискът от заразяване с различни бактерии. За повечето хора вкусът на печените ядки е по-приятен, но трябва да се отбележи и че те гранясват по-бързо. Помисли добре за преимуществата и недостатъците на двата варианта, и вземи решение, което ще те удовлетвори в максимална степен.


 • разфасовка - срещат се разнообразни разфасовки ядки на пазара. Изборът трябва да се направи на база на обичайното количество ядки, което консумираш в ежедневието си. Вярно е, че този тип продукти не се развалят бързо, но все пак защо да не се стремиш да ги похапваш винаги пресни? Ако пък консумираш значителни количества ядки и се притесняваш, че няма да ти стигнат, заложи на по-голяма разфасовка.
 • Защо да закупиш ядки от онлайн супермаркет Supermag?  Supermag е първият онлайн супермаркет в България. Поставили сме си за цел да осигурим на потребителите възможност за максимално бързо, удобно и изгодно пазаруване. В изключително богатия ни каталог от храни влизат и множество видове ядки. По-надолу ще ти дадем няколко основателни причини да се довериш именно на нас:

  Ядки - 3 | Покупка
  Ядки - Купи изгодно от Supermag.bg

  Покупка на ядки от онлайн супермаркет Supermag: Огромно разнообразие – при нас ще намериш на практика всякакви видове ядки – лешници, фъстъци, бадеми, кашу, орехи и т.н. При това в разнообразни разфасовки, както и във варианти печени или сурови. Екипът на онлайн супермаркет Supermag не само се стреми, но и успешно задоволява всеки един клиентски вкус и предпочитание.  Покупка на ядки от онлайн супермаркет Supermag: Конкурентни цени - цените в онлайн супермаркет Supermag са достатъчно конкурентни и постоянно се адаптират към тенденциите на пазара и финансовите възможности на потребителите. Разполагаме и с програма за лоялни клиенти, при която се трупат точки след всяка реализирана покупка и впоследствие въпросните точки се разменят за любими продукти.  Покупка на ядки от онлайн супермаркет Supermag: Бързо и лесно откриване на продукти – благодарение на удобната навигация в нашата платформа потребителят без никакъв проблем може да открие продуктите, които го интересуват. Тези продукти са разпределени в отделни категории и подкатегории. Изградили сме и специални тематични секции, като например „Филмова вечер“.  Покупка на ядки от онлайн супермаркет Supermag: Доставки в най-кратки срокове – поръчвайки ядки от онлайн супермаркет Supermag, можеш да очакваш доставката им във възможно най-кратки срокове. Предоставяме на клиента дори опция за преглед на първия свободен час за доставка, за да знае точно кога да я очаква.  Какви са ползите от редовното консумиране на ядки?

  Как да избереш най-подходящите за теб ядки?

  Защо да закупиш ядки от онлайн супермаркет Supermag?Loading