Кафе на зърна

Ароматно кафе на зърна


Всеки любител на кафето на зърна знае колко е важно неговият вкус да е отличителен и превъзходен във всяка чаша. За постигането на този ефект обаче зад кафето на зърна стои цяла наука, посветена на производството на най-добрия аромат. Качественото кафе на зърна трябва да предлага едно приятно изживяване всеки ден, затова и в разнообразието от продукти в асортимента на „Supermag“ могат да се намерят само брандовете, които отговарят на най-високите изисквания.Прочети още

Блендове кафе на зърна


Доброто кафе на зърна се определя по няколко критерия: сорта, метода на обработка, изпичането и страната, от която произхожда.

Кафе на зърна - 1| Блендове кафе на зърна
Кафе на зърна – Блендове от Supermag.bg

Двата най-разпространени сорта кафе на зърна – арабика и робуста – притежават различни вкусови характеристики и намират почитатели по цял свят. Истинското майсторство при кафето на зърна обаче понякога зависи точно от комбинацията на тези сортове. В тази посока производителите имат пълна свобода да експериментират и да създават свой собствен почерк при финалните продукти. За любителите на кафето на зърна тази възможност означава, че човек винаги може да опита нещо ново и интересно. Комбинациите от арабика и робуста в зависимост от начина на изпичането им и останалите критерии създават цяла вселена от вкусове и аромати, която завладява сетивата и удовлетворява и най-високите очаквания. Така кафето на зърна винаги е в състояние да изненада своите почитатели и да им осигури едно неочаквано и приятно изживяване. Независимо дали кафето на зърна е от 100% арабика, или в бленда присъстват и сортовете робуста, качеството на вкуса остава високо, а ароматът – неповторим.


Детайлите при изпичането на кафето на зърна


Степените на изпичане на кафето на зърна са ключът към качествения вкус.

Кафе на зърна - 2| Детайлите при изпичането на кафето на зърна
Кафе на зърна – Изпичането му от Supermag.bg

Този момент от обработката на сортовете изисква висок професионализъм и голямо внимание към детайлите, за да бъде резултатът повече от превъзходен. Кафето на зърна променя своите характеристики по време на печенето, което означава, че ако процесът се извършва правилно, финалният продукт ще покрие и най-високите очаквания. За да се постигне това, при изпичането на кафето на зърна трябва да се познават добре особеностите на всеки сорт, да се изчисли внимателно времето, което процесът ще отнеме, и да се съобрази съответната температура. Точно времето на изпичане и температурата всъщност оказват най-голямо влияние и отговарят за разнообразието от вкусове при кафето на зърна. Въз основа на тези две характеристики са установени и четирите стандартизирани вече степени на изпичане: светло, средно, средно тъмно и тъмно. Различните степени на изпичане на кафето на зърна водят и до различния му вкус. Киселинността, горчивината, както и нивата на кофеин се влияят от температурата, както и от продължителността на печенето, и дават зашеметяващи резултати само при най-първокласните марки кафе на зърна. От процеса на изпичането често произлизат и допълнителните нотки към вкуса – шоколад, цитрус, карамел, ядки и много други, които правят консумирането на кафето на зърна толкова интересно и толкова вкусно преживяване.


Произходът на кафето на зърна


Преди да се превърне в ароматна чаша, кафето на зърна в суров вид е растение, което вирее в много части на света.

Кафе на зърна - 3| Произходът на кафето на зърна
Кафе на зърна – Произходът му от Supermag.bg

Отделните страни обаче се славят с различен климат и почва, а това води и до различен вид растения, които виреят на тази територия. Оттам произлизат разнообразието от видове кафе на зърна, вариациите на неговия вкус, както и силата на аромата му. Някои от страните с течение на времето са се установили като производители на качествено кафе на зърна и имат дългогодишна традиция в тази сфера. Бразилия, Етиопия и Индия са истински професионалисти, когато става дума за кафе на зърна, но с не по-малко положителни качества се славят и сортовете, виреещи в Португалия, Италия, Великобритания и страните от Европейския съюз. Разликите между отделните сортове са буквално неизброими – с по-висока или с по-ниска киселинност, по-плътен или по-мек вкус, с по-плодов или по-богат характер – всичко това зависи от държавата, от която произлиза кафето на зърна, и от начина на неговото изпичане. Изобилието от варианти при кафето на зърна е вълнуващо, защото дава неограничени възможности на вкуса и винаги може да предостави нещо различно и ново. Затова и истинските любители на кафето на зърна знаят, че винаги има какво още да се опита от него.


Премиум кафе на зърна


Качественото кафе на зърна е създадено от хора, които разбират всички детайли в процеса на неговото създаване. Единствено те са в състояние да създават блендове, които впечатляват и оставят вълнуващ послевкус.

Кафе на зърна - 4| Премиум кафе на зърна
Кафе на зърна – Премиум кафе от Supermag.bg

Производството на кафе на зърна е многопластов процес с множество променливи, които само добрите специалисти могат да контролират до получаването на перфектното съчетание. Именно затова не е без значение на коя марка кафе на зърна решава да се довери човек. Кафето на зърна е сред продуктите, които лесно се влияят от промяната в процеса на производство, и поради тази причина към него трябва да се подхожда с необходимото внимание.
Освен всичките особености на сортовете и изпичането кафето на зърна се поддава и на различни видове приготвяне. Финалната обработка на кафето на зърна дава разнообразни резултати, които всъщност са и признакът, по който хората най-често ги различават. Всеки любител на кафето на зърна несъмнено има свой собствен предпочитан метод за неговото приготвяне, но за постигането на чудесен резултат в чашата е нужно всичко в продукта – от неговото създаване до пакетирането му – да е извършено качествено и професионално. Оттам нататък майсторството е в ръцете на всеки човек. Няма две еднакви марки кафе на зърна, както няма и двама души, които да имат еднакви предпочитания за него. И точно в това е най-хубавото – кафето на зърна с всичките си особености е един от малкото продукти, които могат да отговорят на вкуса и изискванията на всеки човек.


Богат асортимент от кафе на зърна


Ние от „Supermag“ знаем колко е важно качеството на кафето на зърна и затова нашата цел е да предлагаме само най-добрите производители на такова. В богатия ни асортимент можете да намерите истинско многообразие от продукти, създадени с професионализъм и внимание към детайлите. Ние разполагаме с най-доказаните във времето марки кафе на зърна и вярваме, че всяка от тях може да предложи оптимално качество и незабравим вкус. Независимо дали ще изберете да се доверите на „LavAzza“, „Starbucks“, „Costa“, „Dallmayr“, „Kimbo“, „Pellini“, „Jacobs“ или „Davidoff“, ние гарантираме, че ще останете очаровани.Ароматно кафе на зърна
Блендове кафе на зърна
Детайлите при изпичането на кафето на зърна
Произходът на кафето на зърна
Премиум кафе на зърна
Богат асортимент от кафе на зърна

Loading
Полезни връзки:
сметани | ядки | шоколади | вафли | плодове |