Общи условия

ДАННИ НА ТЪРГОВЕЦА

 

1. Supermag.bg е собственост на „Инфо Ритейл" АД, с БУЛСТАТ 206116921 със седалище и адрес на управление гр.София, п.к 1582, р-н Искър, бул. „Проф. Цветан Лазаров” №105А. 

 
  1.1  Вписване в публични регистри: ЕИК 206116921 регистриран под идентификационен №426982 от дата 05.04.2017 в КЗЛД като администратор на лични данни
 
  2.1 Надзорни органи:
 
(1) Комисия за защита на личните данни
Адрес: гр. София, ул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2,
тел.: (02) 940 20 46
факс: (02) 940 36 40
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg
 
(2) Комисия за защита на потребителите
Адрес: 1000 гр. София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,
тел.: 02 / 980 25 24
факс: 02 / 988 42 18
гореща линия: 0700 111 22
Уеб сайт: www.kzp.bg
 
2. Клиент е всеки потребител, който се е регистрирал с цел да ползва услугите, предлагани от „Инфо Ритейл“ АД, на интернет страницата https://www.supermag.bg.
3. Доставчик е лице, занимаващо се с търговия или доставка на храни и напитки.
4. Злоумишлени действия са действия или бездействия, нарушаващи Интернет етиката или нанасящи вреди на лица, свързани към Интернет или асоциирани мрежи, изпращане на нежелана поща (непоискани търговски съобщения, SPAM, JUNK MAIL), препълване на каналите (FLOOD), получаване на достъп до ресурси с чужди права и пароли, използване на недостатъци в системите с цел собствена облага или добиване на информация (HACK), извършване на действия, които могат да бъдат квалифицирани като промишлен шпионаж или саботаж, повреждане или разрушаване на системи или информационни масиви (CRACK), изпращане на "троянски коне" или предизвикване инсталация на вируси или системи за отдалечен контрол, смущаване нормалната работа на останалите потребители на Интернет и асоциираните мрежи, извършване на каквито и да е било действия, които могат да се квалифицират като престъпление или административно нарушение по българското законодателство или по друго приложимо право.
5. Криптиране е начин за осигуряване скриването на информацията от тези, за които тя не е предназначена. Криптирането се извършва в комбинация с ключ – дума, число или фраза.
6. Интернет страница по смисъла на настоящите правила означава съставна и обособена част от уебсайт.
7. IP Адрес ("IP address") е уникален идентификационен номер, асоцииращ компютър, Интернет страница или ресурс на Клиента, по начин, който позволява локализирането им в глобалната Интернет мрежа.
8. Парола е избран от Клиента код от букви, цифри и знаци, който заедно с потребителското име индивидуализира същия и който заедно с потребителското име служи за достъп до потребителския (клиентския) му профил.
9. Потребителско име е избран от Клиента уникален код от букви, цифри и знаци, представляващ валиден адрес за електронна поща (Email) посредством които той се индивидуализира.
10. Клиентски профил е обособена част от сайта, съдържаща информация за Клиента, изисквана от „Инфо Ритейл“ АД при регистрацията и съхранявана при „Инфо Ритейл“ АД, като достъпът до потребителския профил от Клиента се осъществява чрез въвеждане на потребителско име и парола.
11. Уебсайт / сайт ("website") е обособено място в глобалната Интернет мрежа, достъпно чрез своя унифициран адрес (URL) по протокол HTTP, HTTPS или друг стандартизиран протокол и съдържащо файлове, програми, текст, звук, картина, изображение или други материали и ресурси.
 

Предмет на общите условия

Прочетете внимателно условията за ползване. Това е споразумение, което регулира отношенията между Вас и „Инфо Ритейл“ АД. Споразумението включва условията, при които Вие можете да използвате нашия сайт, както и нашите задължения относно сроковете за доставяне и качеството на продуктите. Ако не приемате нашите условия за ползване на услугите, предлагани от „Инфо Ритейл“ АД, имате право да не използвате този сайт. „Инфо Ритейл“ АД гарантира качеството на услугите, които предлага:
Всички услуги и продукти, които предлагаме, са създадени, за да задоволят нуждите на клиентите, използващи нашия сайт. Ако не се чувствате удовлетворени, ние бихме искали да знаем. Всеки наш клиент има право да използва нашите телефони, както и да пише до info@supermag.bg, както и до market@supermag.bg. Съветваме Ви в момента на доставката да прегледате доставените продукти. С подписването на документа за доставката се счита, че доставката е приета.  При рекламация клиентите имат право да се обадят на нашите телефони за контакт.
 
 

Supermag.bg обслужване

Цени и наличност:

Ние от Supermag.bg целим да Ви предоставим селекция на продукти  с доказали се качества на  достъпни цени. Прикрепените снимки на продукти са илюстративни. Възможно е описанието на дадена снимка да не отговаря на основният текст в сайта. В този случай за определящо се взима наименованието на продукта и описанието му в сайта. Съществува възможност в определен момент от дадена стока да няма наличност  но това се налага по причини извън обсега и влиянието на фирмата.  Ако ние не сме в състояние да изпълним Вашата заявка, поемаме отговорността да се свържем с Вас и да Ви информираме. По Ваше желание можем да заменим стоката с друга подобна. При извършено плащане по банков път ние ще Ви  възстановим платените от Вас суми в срок до три работни дни от датата, на която е следвало да изпълним задължението си по договора. „Инфо Ритейл“ АД си запазва правото да променя цените на продуктите и услугите.
Всички посочени в сайта цени на продукти са с включен ДДС.
 

Промоционална политика и клиентски акаунти:

Към продукти с промоционални цени, както и такива продавани на пакет или на постоянно ниски цени не се начислява допълнителна отстъпка предварително зададена към даден клиентски профил или с опция за промо код. При покупката на такива стоки от клиенти с въведен промо код или притежаващи специална отстъпка важи по-голямата, но не се натрупват две или три.
 
 

Доставка на продукти и начини на плащане:

 • Извършваме доставки в цялата страна.
 • На  територията на гр. София всеки ден от 08.00 до 22.00 часа, без официално определените празнични дни.
 • Поръчки през сайта могат да се правят неограничено във времето, като връзка с наш оператор има всеки ден от 8:00 до 19:00 часа
 • Доставката е безплатна за поръчки над 80 лв за зона I и зона II
 • За други населени места извън гр. София доставката е платена и е до 72 часа. Вижте зона  III.
 • В приложената карта  са показани в кои квартали на София извършваме доставка и цената и в другите населени места.
 • За да получите доставката, трябва да ни дадете точен адрес, телефон за връзка и името на получателя. Ако на входната врата има служител, който регулира пропусквателния режим на сградата, той трябва да бъде уведомен за нашето пристигане или оторизиран да приеме доставката.
 • Стандартното време на доставка е 2 часа след получаване на заявка за гр. София.
 • В случай на извънредни климатични условия, които не позволяват на нашите служители да доставят поръчаното от Вас, „Инфо Ритейл“ АД си запазва правото да измени часа или датата на доставката. Ние ще поемем отговорността да Ви информираме за забавянето. Ако адресът Ви е недостъпен за нашите служители, ще се свържем с Вас, за да намерим най-доброто решение.
 • В случай, че в посочения от Вас час на доставката на посочения адрес не бъдете открит и няма кой да приеме поръчката от Ваше име, нашият представител може допълнително да се свърже с Вас на посочения в поръчката телефон. В случай, че доставката бъде забавена по Ваша причина, към сметката за доставка на продукта се начислява допълнителна цена на доставка в размер на 5.00 лв.
 

Възможност за разплащане

 • в брой, чрез дебитна или кредитна карта чрез преносимо пос устройство, с кредитна карта чрез виртуален пос терминал.

При избиране на плащане чрез системата на Борика, времето за изпълнение на поръчката се отчита след установяване наличието на превод. Имате възможност да посочите определен час, в който да бъде направена доставката, а също така и да насочите нашите доставчици, като им напишете съобщение в празното поле (особености на сградата, кой ще приеме доставката).

Когато даден продукт е на промоция, публикуван е с маркер „постоянно ниска цена“, образува пакет с друг продукт или има отстъпка за количество, а вие имате индивидуална договорка за отстъпки към вашия профил, сайта взима под внимание по-големия процент. Не се натрупват отстъпките. 
 
 

Права върху сайта и марката “СУПЕРМАГ”

Цялото съдържание на сайта, софтуер, снимки, графики, текстове и интерфейс са собственост на „Инфо Ритейл“ АД. Това съдържание е направено с цел да помага на клиентите на сайта да се възползват максимално от нашите услуги. Всяко друго използване на изброените по-горе материали включително модификация, репродукция и дистрибуция без писменото разрешение на „Инфо Ритейл“ АД се наказва от закона.

 

Регистрирана марка

Марката “СУПЕРМАГ” е регистрирана от „Инфо Ритейл“ АД съгласно изискванията на Закона за марките и географските означения.

 

Достъп до „Инфо Ритейл“ АД:

 • Телефонните разходи, които правите, обаждайки се на нашите телефони, са за Ваша сметка.

 • Вие декларирате, че сте над 18 години и можете да участвате в това споразумение. Само Вие можете да оторизирате трети лица да използват вашето потребителско име и парола. Вие се съгласявате да информирате незабавно „Инфо Ритейл“ АД за злоупотреби с потребителското ви име и парола.

 • Вие се задължавате да платите всички разходи, направени от Вас, както и тези, направени от трети лица, използвали Вашия клиентски профил. Вие се съгласявате и приемате да пазите клиентския си профил, както и цялата лична информация включваща адрес, телефонен номер, информация, касаеща електронните Ви плащания, електронен адрес и оторизираните лица да приемат поръчките ви.

 • Алкохолни напитки и имат право да поръчват лица над осемнадесет (18) години. Вие нямате право да поръчвате тези изделия за лица под осемнадесет (18) години. „Инфо Ритейл“ АД си запазва правото да отказва поръчки на лица под осемнадесет (18) години, както и да изтрива клиентски профили.

 • Тютюневи изделия не се продават на платформата на Supermag.bg

 • При регистрация в сайта профил се счита за активен при потвърждение чрез изпратен от нас линк.

 • Вие носите пълна отговорност за опазването на вашето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата. Вие сте длъжен незабавно да уведомявате „Инфо Ритейл“ АД и съответните власти за всеки случай на неправомерен достъп чрез използване на Вашето потребителско име и парола, както и винаги, когато съществува опасност от такова използване.

 
При ползване на Услугите, предлагани от „Инфо Ритейл“ АД, Вие се задължавате, независимо дали сте направил поръчка или не:
 • да не нарушавате и да зачитате правата и свободите на гражданите, съгласно Конституцията, законите на Република България и международни актове, по които тя е страна, правилата на морала, добрите нрави и Интернет етиката при ползване на предоставяните от „Инфо Ритейл“ АД услуги
 • да не нарушавате чужди имуществени или неимуществени, абсолютни или относителни права и интереси, като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.;
 • да уведомявате незабавно „Инфо Ритейл“ АД и съответните власти за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги;
 • да не зареждате, изпращате, предавате, разпространявате или използвате по какъвто и да било начин и да не правите достояние на трети лица софтуер, компютърни програми, файлове, приложения или други материали, съдържащи компютърни вируси, системи за неоторизиран отдалечен контрол, компютърни кодове или материали, предназначени да прекъсват, затрудняват, нарушават или ограничават нормалното функциониране на компютърен хардуер или софтуер или телекомуникационните съоръжения, имащи за цел неоторизирано проникване или достъп в чуждестранни ресурси или софтуер или нецензурни съобщения, комерсиални съобщения, текстове и снимки с порнографско съдържание, компютърни вируси, текстове и софтуер, които са обект на закона за авторското право и сродните му права;
 • да не извършвате злоумишлени действия. Вие изразявате съгласие, че използването на интернет и услугите предлагани в сайта е на Ваша отговорност.
 • „Инфо Ритейл“ АД не носи отговорност за гаранциите, услугите и информацията, дадени от производителите на продукти или услуги.
 • „Инфо Ритейл“ АД не дава гаранция, че информационният поток и функциите, предложени от сайта, са лишени от технически грешки, както и че сървърът, който го обслужва, не съдържа компютърни вируси и други вредни компоненти.
 • „Инфо Ритейл“ АД не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги.
 
Съветите, консултациите или помощта, оказани от специалистите и служителите на „Инфо Ритейл“ АД във връзка с ползването на услугите от потребителите, не пораждат каквато и да било отговорност или задължения за „Инфо Ритейл“ АД.
Вие в качеството ви на потребител сте длъжен да обезщетите „Инфо Ритейл“ АД и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили вследствие на предявени искове и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с Интернет страници, хипер-връзки, материали или информация, които сте използвал, разположил на сървъра или където и да е в пространството на https://www.supermag.bg, изпращал, разпространявал, направил достояние на трети лица или направил достъпни чрез http://supermag.bg в нарушение на закона, настоящите условия за ползване, добрите нрави или Интернет етиката.
 
„Инфо Ритейл“ АД гарантира на своите потребители конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите условия за ползване.
„Инфо Ритейл“ АД събира и използва информацията, за да подобрява предлаганите услуги.
 
Всички цели, за които „Инфо Ритейл“ АД ще използва предоставената информация, ще бъдат съобразени с българското законодателството, приложимите международни актове, добрите нрави и Интернет етиката. Информацията може да бъде използвана от „Инфо Ритейл“ АД, освен в случай на изрично несъгласие на Потребителя, изпратено на следния e-mail адрес: info@supermag.bg.
 
Публикуваните материали в сайта се използват за законни цели.
 
„Инфо Ритейл“ АД контролира този сайт от своя централен офис намиращ се на бул. ”Самоковско шосе" №2Л  в  град София. Ние не приемаме, че съдържанието на сайта може да се използва от други лица за други цели. Цените и наличността в сайта са обект на промяна без предварително предупреждение. Снимките на някой от продуктите са илюстративни и е възможно показаното там количеството да не отговаря на посоченото в описанието. При разглеждане и поръчка на даден продукт определящо е описанието и изписаното количество.
 
 
 

ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ИНФОРМАЦИЯТА:

Ние осъзнаваме колко е важно да запазим Вашите лични данни и да Ви осигурим необходимото ниво на сигурност, когато използвате фирмения ни сайт. Това е причината да изградим специална фирмена политика свързана с използването на личните Ви данни. Текстовете по-долу ще ви разяснят каква информация ни е необходима, защо имаме нужда от нея и как я използваме. Ваше право е да ограничите нашия достъп до нея, както и да изтриете напълно Вашите лични данни от нашия сайт.

Лична информация за физически лица, клиенти на сайта:
 • Име
 • Точен адрес, на който да бъде извършена доставката
 • Електронна поща
 • Телефон за контакт
 • Тази информация ни е необходима, за да можем да доставим продуктите на желания от Вас адрес. Налага се да използваме Вашия телефон, за да потвърдим заявката, както и да ви уведомим за настъпили промени или проблеми с нейното доставяне. Тази информация се класифицира като лична и се пази в нашия фирмен сайт. В случай, че изберете да не публикувате личните си данни (име, адрес, телефон, електронна поща), Вие няма да имате възможност да се възползвате напълно от услугите, които предлагаме.
 

Как използваме информацията, която ни предоставяте?

Ние използваме предоставената ни информация, за да отговорим на Вашите очаквания. Обработваме Вашите заявки, повишаваме нивото на услугата, като предлагаме различни схеми на плащане (в брой, по банков път), изготвяме Ви персонален профил с цел да улесним Вашето пазаруване и да ви спестим време, информираме ви за нови продукти и предложения, които биха могли да представляват интерес за Вас. Ние нямаме право да предоставяме персоналните Ви данни на трети лица или организации, освен ако Вие не ни оторизирате да го направим. Описаните цели, за които се използва информацията не са изчерпателно изброени и не пораждат задължения за „Инфо Ритейл“ АД.

 
 

ПРОУЧВАНИЯ:

„Инфо Ритейл“ АД си запазва правото да използва фирми, които да събират информация от Вас, както и да провежда самостоятелно анкети и проучвания. Целта ни е да създадем най-добрия асортимент от стоки и услуги. Това ще ни помогне да удовлетворим Вас - нашите клиенти.
 

ГРАНИЦИ НА ФИРМЕНАТА НИ ПOЛИТИКА:

Нашият сайт може да съдържа линкове на други сайтове. Ние искаме да знаете, че от момента, в който използвате някои от тези линкове, Вие ставате обект на тяхната фирмена политика. Това освобождава „Инфо Ритейл“ АД от отговорност. Ние носим отговорност само за нашата фирмена политика.

 

ОБРАБОТВАНЕ НА ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ:

Ние полагаме дължимата грижа и отговаряме за защита на информацията за клиента, станала ни известна по повод на предоставяне на услугите - предмет на настоящите условия, освен в случаите на непреодолима сила, случайно събитие или злоумишлени действия на трети лица.

В регистрационната форма, попълвана от клиента при регистрацията, ние обозначаваме задължителния или доброволния характер на предоставяне на данните и последиците от отказ за предоставянето им. С изразяване на съгласие с настоящите условия клиентът се съгласява информацията за него да бъде обработвана по предвидения в тях ред.

Ограниченията не се прилагат в случай, че клиентът или лица под негов контрол са извършили злоумишлени действия или са нарушили права или законни интереси на трети лица. В този случай ние имаме право да предоставим личната информация за клиента на съответните компетентни държавни органи съгласно действащото законодателство.
 

ВАШАТА СИГУРНОСТ:

Криптиране:

Ние осигуряваме високо ниво на защита на информацията при ползване на услугите на сайта. Supermag.bg има ниво на сигурност SSL СЕРТИФИКАТ

 

Изгубена или открадната информация:

Вие трябва да ни информирате, ако Вашето клиентско име, парола или кредитна карта са откраднати, изгубени или се използват против волята Ви. В такъв случай ние ще анулираме Вашия профил, за да предотвратим злоупотреби.

При ползване на обществени технически и програмни средства за достъп до supermag.bg (в интернет-клубове и др.), след приключване на престоя си на този сайт да се уверите, че сте затворили потребителската си сесия преди да освободите мястото си за друг потребител.  
 

Промяна на личните данни:

Ако настъпи промяна в личните Ви данни (смяна на адрес, телефонен номер, електронна поща), имате възможност да информирате нашия администратор. Това ще ни помогне да изпълняваме поръчките Ви коректно.

 

РАЗНИ:

Това споразумение се приема от Вас и ще е в сила докато не бъде прекратено или унищожено. „Инфо Ритейл“ АД има право да прекрати или измени това споразумение с предизвестие, отправено по електронната поща или на посочения от вас адрес.

Имате право да прекратите това споразумение по всяко време, след като ни уведомите в писмен вид и депозирате писмо на следния адрес: гр.София, бул Самоковско шосе №2Л -  „Инфо Ритейл“ АД, а също така на телефон +359888890666 и e-mail адрес info@supermag.bg.  
Това споразумение и фирмената ни политика определят обхвата на споразумението ви със „Инфо Ритейл“ АД относно използването на сайта и услугите, които предлагаме. Вие давате съгласието си, че това споразумение се отнася само за регистрираните клиенти на сайта и между тях и „Инфо Ритейл“ АД.
 

Партньорство с pazaruvaj.com:

С цел правилното функциониране на програма Коректен магазин на Pazaruvaj.com (arukereso.hu Kft. Адрес: 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Дан. номер: HU13282156, Рег. №: 01-09-727285) след направените тук покупки имейлът на клиента както и имената на закупените стоки ще бъдат предоставени на Pazaruvaj.com. Така предоставените данни служат за събиране и публикуване на клиентски отзиви. Личните данни получени по този начин се обработват съгласно декларацията за конфиденциалност на pazaruvaj.com.