Кисело мляко и Айрян

Неповторимият вкус на киселото мляко


Киселото мляко е един от най-автентично българските продукти на хранителния пазар. Вкусовите му качества, както и разнообразните му приложения го правят любим избор на много хора в тяхното всекидневие. Популярността на киселото мляко се дължи колкото на ползите от него, толкова и на българската традиция, която го прави неразривна част от трапезата.Прочети още

Киселото мляко и традицията


Голяма част от производителите на кисело мляко в България се придържат към традиционните методи и рецепти за неговото създаване, защото точно те са доказани като най-успешни във времето.

Кисело мляко - 1 | Киселото мляко и традицията
Кисело мляко – Традицията от Supermag.bg

Когато едно нещо е добро, няма смисъл то да бъде променяно. Затова и киселото мляко е един от малкото хранителни продукти, които съхраняват своите традиции в продължение на десетилетия и продължават да се радват на одобрението на хората. Макар че в днешно време съществуват много възможности за производство на кисело мляко, автентичната му рецепта остава непроменена във времето. Тя се спазва и до днес от голяма част от производителите на кисело мляко, които се стремят едновременно да удовлетворят очакванията на хората и да дадат своя принос в запазването на българските традиции. Затова върху голяма част от опаковките на продуктите присъстват описания на вкуса като оригинален, автентичен и истински. В случая на киселото мляко това не са празни думи, които просто звучат добре – зад тях стои самата истина. Българското кисело мляко е точно такова днес, каквото е било и преди десет години, и именно в това се крие неговото особено очарование. Освен традиционен продукт на българската трапеза, киселото мляко е и един от най-обичаните и разпознаваемите символи на националната ни кухня.


Изборът на кисело мляко


Както при повечето хранителни продукти, така и при киселото мляко няма универсална формула за създаването на съвършен вкус.

Кисело мляко - 2 | Изборът на кисело мляко
Кисело мляко – Избор от Supermag.bg

Сетивата на хората и предпочитаните от тях хранителни режими създават предпоставка за съществуването на цяла вселена от различни видове кисело мляко. Всеки от тях има своите предимства и присъства на пазара, за да удовлетвори нуждите на съответната група хора. Оттам произлиза и огромното разнообразие от видове кисело мляко в супермаркетите. Богатият избор гарантира, че всеки човек ще намери сред продуктите точно това кисело мляко, което отговаря най-добре на неговите очаквания. Затова в онлайн супермаркет „Supermag“ асортиментът от видове кисело мляко е толкова впечатляващ. В него може да се намери за всекиго по нещо, при това с гарантирано качество и атрактивна цена. Производството на кисело мляко в България се радва не само на голяма популярност в световен мащаб, а и на безкомпромисно качество. Затова, независимо на коя марка се довери човек, качеството не стои под въпрос. С различна опаковка, грамаж и масленост, но с еднакво добри вкусови характеристики, видовете кисело мляко, предлагани от „Supermag“, са в състояние да спечелят одобрението на всеки любител на продукта.


Маслеността на киселото мляко


Една от най-често коментираните и най-известните характеристики на киселото мляко е неговата масленост.

Кисело мляко - 3 | Маслеността на киселото мляко
Кисело мляко – Маслеността му от Supermag.bg

Тя присъства върху всяка опаковка, обозначава се с проценти и дава важна информация за съдържанието на самия продукт. Много хора в днешно време обаче смятат, че маслеността на киселото мляко е пряко свързана с неговото качество. Този мит се дължи на дългогодишната му история, която при предаването си от поколение на поколение неизбежно се видоизменя. Маслеността на киселото мляко всъщност обозначава неговата наситеност с млечни мазнини. Присъствието им в по-голямо или по-малко съотношение в продуктите обаче не е показател за ползите от тях или за тяхното качество. Киселото мляко с 1.5% масленост е точно толкова добро, колкото и това с масленост 4.5%. Разликата между отделните видове кисело мляко най-вече се забелязва в консистенцията, която пряко се влияе от наличието на млечните мазнини. Хубавото обаче е, че всяка разновидност на киселото мляко си има своето собствено приложение в кухнята и всяка от тях се радва на доста почитатели. Важно е просто да се знае, че изборът между различното процентно съотношение на мазнините в киселото мляко е въпрос единствено на лични предпочитания и не е свързано по никакъв начин с качеството на съответния продукт.


Киселото мляко и неговите предимства


Киселото мляко е един от продуктите, без които е трудно човек да си представи българската трапеза.

Кисело мляко - 4 | Неговите предимства
Кисело мляко – Предимства от Supermag.bg

Дългата традиция в неговата употреба е родила и разнообразието от приложения, които то намира и в днешни дни в кухнята. Истинските предимства на киселото мляко обаче не са заключени в здравословните ползи от него, а в универсалната му и изключителна лесна употреба. Киселото мляко е вкусно и само по себе си, т.е. е един от продуктите, които могат да се консумират веднага и не изискват допълнителна обработка. Това улеснява значително хората в забързаното им ежедневие и прави киселото мляко ежедневен избор на много българи. Като неизменна част от много класически рецепти, то намира приложение и в ръцете на професионалните готвачи, и в кухните на любителите. Използва се за основни ястия, включва се в салати, в сосове, има истински постижения и сред десертите. С други думи, киселото мляко притежава потенциала да се превърне във всичко любимо и вкусно.


Открийте вашето любимо кисело мляко в онлайн супермаркет Supermag!


Най-голямото разнообразие от видове кисело мляко с неподправен вкус и отлични качества може да бъде намерено в асортимента наонлайн супермаркета „Supermag“.

Кисело мляко - 5 | Открийте вашето любимо кисело мляко
Кисело мляко – Открийте любимо от Supermag.bg

Предлаганите от магазина различни по грамаж разфасовки отговарят на нуждите на всеки човек и правят консумирането на киселото мляко лесно и удобно. В „Supermag“ само с един клик на мишката могат да се открият всички обичани и доказани във времето производители на кисело мляко като „Верея“, „Лактима Балкан“, „LB Bulgaricum“, „Маджаров“, „Olympus“, „Домлян“, „Жълтуша“ и още много, много други. Независимо дали сте фенове на кравето, козето или овчето кисело мляко, в асортимента на „Supermag“ ще намерите точно това, от което имате нужда.
Като един от редовните продукти в хладилника на всяко домакинство, киселото мляко се купува често, а това води до допълнителни разходи на усилия и време. За щастие, пазаруването в онлайн супермаркет „Supermag“ е бързо, ефективно и много лесно. Любимото кисело мляко или предпочитаният плод вече са на една ръка разстояние по всяко време и единственото, което човек трябва да направи, за да се сдобие с тях, е да се довери на „Supermag“. Със своята премиум селекция от качествени хранителни продукти и атрактивни цени „Supermag“ е практично решение за всяко домакинство.Киселото мляко и традицията
Изборът на кисело мляко
Маслеността на киселото мляко
Киселото мляко и неговите предимства
Открийте вашето любимо кисело мляко в онлайн супермаркет Supermag

Loading
Полезни връзки:
кисело мляко |