7 здравословни предимства на бадемите


Вкусни и полезни, бадемите са сред най-доброто, което можете да добавите към менюто си. Ето защо:

1. Подобряват работата на мозъка

Това е и сред най-големите предимства на бадемите – вършат добра работа като развиват мозъка и подобряват паметта. Определено честото хапване на бадеми ни прави по-умни.

2. За чудесен ден

Бадемите са много полезни за кожата, не случайно много козметични марки имат серии продукти, основани на бадемовото мляко. Съставките им подобряват тена.

3. Полезни за сърцето

Бадемите съдържат калий, фолиева киселина, протеини, мононенаситени мазнини и витамин Е. Хапването на бадеми намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

4. Енергия

Ако се нуждаете от голяма доза енергия, забравете енергийниите напитки – просто хапнете бадеми. В състава им присъстват рибофлавин, мед и манган, които ще ви набавят нужната доза издръжливост.

5. Предпазване и превенция

Бадемите помагат за намаляване риска от рак на дебелото черво. Това се дължи на начина, по който помагат за движение на храната през дебелото черво.

6. Помощ в диетите

Бадемите са в списъците на суперхраните, като се нареждат близо до боровинките и нара. Помагат дори в борбата с килограмите. Особено ако пиете неподсладено бадемово мляко.

7. Регулиращ фактор

Бадемите помага за регулиране на кръвното налягане, защото имат високо съдържание на калий и ниско съдържание на натрий. Освен това регулират нивото на холестерол в организма.

Supermag.bg
Снимка: sxc.hu
Вижте още:

Най-полезните ядки

Любопитни факти за орехите