5 храни за добро настроение


Настроението е крехко и зависи от толкова много неща, включително от храната. Ето кои са храните, които помагат на позитивното мислене, тонуса и доброто настроение:

1. Мед

Фруктозата в пчелния мед набавя енергия и по този начин поддържа тонуса и усмивката през деня. Лъжичка мед на закуска може да ви зареди достатъчно за целия ден.

2. Шоколад

Не случайно, когато сме в лошо настроение хапваме шоколад. Вкусният десерт съдържа естествени химикали и амино киселини, които, доказано, подобряват настроението (според учените, това работи предимно при жените). И все пак внимавайте, няколко хапки шоколад са достатъчни.

3. Бадеми

Амино киселините в бадемите стимуират кръвообрaщението и така зареждат тялото с енергия. Спокойно можете да добавяте тези ядки към закуската си.

4. Тиквено семе

Семките на тиквата регулират нивата на хормоните и по този начин успокояват и подобряват настроението. Хапвайте тиквени семки през целия ден.

5. Авокадо

Авокадото съдържа фолиева киселина, която помага за разграждането на протеините и повишава енергията и настроението. В случаи, в които се чувствате уморени и подтиснати, хапнете авокадо.
Supermag
Снимка: Flickr
Вижте още:

10 от най-полезните зеленчуци

Най-полезните ядки

Най-добрата храна за лятото

5 храни, които да добавите към менюто си