Яж си киселото мляко!


Изследване, засягащо здравето и кожата доказва, че по едно кисело мляко всеки ден може да направи чудеса.

Киселото мляко често се нарежда сред храните-чудо. Смята се, че дори подобрява състоянието на кожата, благодарение на хранителните си качества. Чудодейните живи бактерии в състава му като lactobacillus и L. acidophilus имат благотворно влияние върху цялото тяло, тъй като въздействат като пробиотици.

Пробиотиците са важни за баланса на тялото, като подобряват имунната система и работата на храносмилателната система.

Доказано, че консумирането на кисело мляко всеки ден намалява риска от инфекции, рак на дебелото черво, високо кръвно налягане и предпазва от остеопороза.

Освен това, пробиотиците имат изключително положителен ефект върху кожата – правят я по-гладка, по-мека и по-малко склонна към появата на пъпки. За по-добър ефект се препоръчва, освен консумирането на кисело мляко ежедневно и да бъде използвано като маска за лице.

Пробиотиците подпомагат работата на червата и регулират храносмилането, което е предпоставка за здраво тяло. А здравето е първа точка в списъка с антиейджинг дейностите.

Използването като маска почиства кожата и предпазва от гъбички и вредни бактерии. Същевременно млечната киселина в киселото мляко изглажда кожата и я прави по-мека.

За екстремно хидратиране на кожата – смесете чаша кисело мляко с лъжица мед, нанесете за 5 минути и измийте.

За ексфолиране – смесете чаша кисело мляко с изсушени и настъргани портокалови кори. Нанесете за 15 минути и измийте.

И не забравяйте – яжте си киселото мляко!
Източник: SuperNova.bg
Полезни връзки:

Млечни продукти
Вижте още:

Топ 5 богати на калций храни