Дали са полезни най-употребяваните напитки?
Каква е ползата от някои често поръчвани напитки?

Всеки един на ден изпива определено количество течности. Било то под формата на чиста вода, кафе, чай или друг тип питие. Съществуват здравословни напитки, които биха могли да накарат тялото да се чувства по жизнено и енергично. Това важи само за много качествените и свежи напитки, каквато е чаят. Той притежават всички полезни свойства. Полезните свойства се съхраняват най- добре и качествено в дебелолистните сортове чай, които задължително са събрани ръчно, след което са акуратно усукани. Ако вашата предпочитана напитка сутрин е чай, то внимавайте какъв си взимате, тъй като свойствата се съхраняват не много благоприятно в ситно нарязани и опаковани в стари пакети от чай сортове. Днес има голям брой магазини тип супермаркет, от където можете да си поръчате доставка на питие, което е запазило своите качества.

Тук ще изложим ползите от някои напитки, които се употребяват най – редовно:

Напитка номер едно е черния чай. Напитка, която е любима във Великобритания и арабските страни. Това е така заради неговите силно тонизиращи въздействия на организма, заради кофеина, който се съдържа в него. Този чай действа почти като кафето, с разликата, че танинът в черния чай помага срещу някои по специфични инфекции, а катехинът има антиоксидантно действие. Предпазва от стрес. Също като кафето не е желателно да се поема в големи доза,освен ако не искате да предизвикате безсъние.

Напитка номер две е зелен чай. Според направени изследвания, тази напитка е сред най-полезните. Тя притежава много полезни свойства, едно от които е, че защитава от сърдечносъдови заболявания, до известна степен предотвратява риска от развитието на рак и т. н. Има и положителен ефект върху зъбите, като ги заздравява и нормализира храносмилането. Това е сред най- често използваните напитки сред дамите с цел отслабване. Но както всяко нещо и със зеленият чай не бива да се прекалява, за да не навреди на черния дроб.

Напитка номер три – фреш. Тази напитка представлява прясно изцедени плодове, от които се получава сок. Този сок съдържат бомба от количество витамини и минерали. С тази напитка също не трябва да се прекалява, понеже съдържа голямо количество захар, а той е вреден за емайла на зъбите. В тези фрешове в никакъв случай не влизат газираните напитки, те нямат никакви полезни свойства.

Напитка номер четири – кафе. Това е може би най- актуалната напитка за събуждане. Тъй като действа добре на паметта и ободрява. Бързо повдига настроението и мускулния тонус се повишава. В кафето също има съдържание на витaмини от групите B и P. Тази напитка понижава риска от развитието на диабет, сърдечносъдови заболявания и др. Благодарение на всякакви доставки на сокове, хранителни продукти, доставка на гипскартон, или доставка а кафе, можете сутрин да поспите по – дълго време, в очакване на доставката си сутрешна доза наслада от ароматно кафе.


Друга напитка, която няма да включим в този списък, но започва да набира популярност е шоколадовото мляко. То също може да помага за отслабването. Последните направени изследванията показват, че помага на тялото да си възвърне всички важни хранителни елементи, които са били липсващи, а мастните натрупвания биват превърнати в мускули.Шоколадовото мляко помага на организма и при една правилна консумация да има положителни резултати върху тялото. При едно високото съдържание на калций, което има в млякото, ще има затрудняване на способността на тялото да абсорбира мазнините. По този начин ако се консумира около 1000 мг калций с храна, може да премахнат няколко килограма излишни мазнини. Всичко това обаче в рамките на няколко месеца. Млечните храни са наситени с витамин D. Избора на здравословна напитка е голям. От вас зависи коя ще изберете за тонизиране и зареждане на деня си.