5 храни, които да добавите към менюто си


Диета съвсем не значи глад. Има някои храни, които могат да ви помогнат в целта, която сте си набелязали и същевременно да се чувствате сити и здрави.

1. Кисело мляко

Киселото мляко съдържа протеини и не съдържа захар. Много подходящо е при диети, особено, когато са комбинирани със спорт. Може да се хапва с плодове, мед или ядки

2. Пармезан

Според диетолога и автор на книгата “The Beauty Diet”, пармезанът е подходящ за диети, защото не е нужно да се консумира голямо количество. Може да се добавя към салати и супи. Освен това съдържа повече калций от много други видове сирена.

3. Ябълки

Лекарят по остеопатия Мишел Каплан препоръчва по една ябълка дневно. Според нея това ще зареди тялото с добро количество антиоксиданти и фибри и ще го предпази от проблеми с дебелото черво и черния дроб.

4. Замразено грозде

Фитнес инструктора Лейси Стоун препоръчва замяната на сладоледа със замразено грозде – сладък, освежаващ, нискокалоричен десерт.

5. Мюсли

Мюсли с плодове, без допълнително захар зарежда тялото с фибри. Най-добре да се консумира с обезмаслено мляко и свежи плодове. Пшеничното мюсли съдържа натрий.
SuperMag
Снимка: Flickr