7 висококалорични храни


За успешната диета, разбира се, е важно количеството храна. Но не само, има някои „бомби”, които изпреварват по калоричност и големите порции.

1. Авокадо

Ако сте свикнали да приемате твърдението, че всички плодове и зеленчуци са нискокалорични, то вие грешите. И авокадото е доказателство на това. В средно голямо авокадо се съдържат повече от 300 калории, което го прави най-високалоричният плод известен на човека.
Наред с това, обаче авокадото съдържа и много полезни за организма вещества като фибри, витамин С и мононенаситени мазнини.

2. Фъстъчено масло

Любимото на цяла Америка фъстъчено масло се оказва и сред най-калоричните закуски. Две лъжици фъстъчено масло съдържат повече от 200 калории.

3. Грах

Ако си мислите, че се храните диетично ако ядете грах на вечеря... Не сте познали! Колкото и полезен да е грахът, заради наличието на фибри и протеини, не прекалявайте с него, ако целите да сваляте килограми.

4. Гевреци

Мислите, че ако хапвате геврече на път за работа е добре за фигурата ви? Дори обикновеният геврек съдържа около 500 калории. Представете си, ако има масло в съдържанието му. И все пак ако това е любимата ви закуска, залагайте на пълнозърнестите.

5. Мюсли

Мюсли е здравословна закуска. Безспорно. Но в никакъв случай не е диетична. Вярно, че в чаша мюсли се съдържат само 200 калории, но млякото, сушените плодове и ядките в добавка зареждат закуската с цели 600 калории. Твърде много за едно ядене, когато сте на диета.

6. Боб

Бобът безспорно е много полезен, защото е богат източник на въглехидрати, протеини и фибри. И дори една купа боб има 270 калории. Но когато си помисли, че всяка калория е отговорна за по-големия размер дрехи, е добре да намалим количеството му по време на диета.

7. Плодови шейкове

Шейковете от пресни плодове са свежи и често се смятат за диетични. Но сладките плодове плюс добавена захар са опасна за талията комбинация. Един шейк съдържа около 350 калории.
Supermag.bg
Снимка: Flickr
Вижте още:

8 храни, които подсилват имунната система

7 чудесни здравословни храни

10 храни, които се борят с болестите