Плащането за паркинг добавя допълнителен стрес към коледното пазаруване


Преди Коледа паркингите на търговските центрове са препълнени. Място за паркиране се намира трудно и отнема много време. А заплащането накрая добавя допълнителни негативни емоции, твърдят от brisbanetimes.com.au.

Клиентите на моловете, на които се налага непрекъснато да следят дали не изтича времето за паркинг, както и служителите, на които се налага да плащат паркомясто, се намират под повишен стрес.

Собственикът на най-големия търговски център в Куинсланд преди два месеца въвежда такса за паркиране, с което предизвиква бурно недоволство сред клинетите и служителите си и протест от страна на търговците в мола.

За клиенти на същия мол паркингът е безплатен за три часа, но хората твърдят, че не си заслужава напрежението да следиш непрекъснато кога ще ти изтече времето за безплатен паркинг, докато пазаруваш или обядваш със семейството си. А стресът е значително по-голям в дните преди Коледа, когато на хората е нужно повече време.

От търговския център отговарят с това, че преди въвеждане на въпросната такса, установили, че 96% от клинетите им пазарували за по-малко от три часа.

Вероятно много хора ще предпочетат да пазаруват онлайн?
Supermag
Снимка: Flickr
Вижте още:

10 съвета за коледния шопинг