Любимите храни на зодиите - част II


Астрологията не само определя качествата на различните зодии, но и е фактор за здравословен начин на живот/ според астролозите различните зодиакални знаци се различават и според най-здравословните за тях храни. Ето кои са...

7. Везни

Везните харесват горските плодове, ябълките, бадемите, чилито и горчицата. Заложено им е винаги да избират баланса и хармонията, дори в менюто си. Бургундското вино и плодовете са чудесен завършек на менюто за Везните.

8. Скорпион

Скорпионите обичат аспержи, банани и лук. Според астролозите има истинска любовна афера между Скорпиона и храната. Изискването им към менюто надминава дори това на Телеца. Обичат изискани подправки и подправено вино, като Малбек.

9. Стрелец

Стрелците предпочитат зеленчуци и пуешко, канела и барбекю. Като известни пътешественици, те харесват екзотичната кухня, например мароканската. Сред вината предпочитат Кот дю Рон.

10. Козирог

Козирогът обича месо, цвекло, паста, спанак - обилно осолени. Традиционалисти са и на трапезата, не обичат да експериментират. Похапват вкусни домашни гозби, сервирани с традиционни танинови вина, като Каберне.

11. Водолей

Водолеите предпочитат киви, стафиди, суфле, изсушени кайсии. Не са големи екпериментатори в кухнята и обичат традиционни гозби. Сред вината предпочитат белите и сухи сортове, например Албариньо от Испания.

12. Риби

Рибите харесват пъпеши, краставици, печена патица и чиста вода. Морската храна им е любима. Добри кулинари са и се отличават с голяма креативност в кухнята. Не са любители на силните подправки, а сред вината предпочитат средиземноморските, като Монастрел.

Вижте Любимите храни на зодиите – част I
Supermag
Снимкал: Flickr