Идеалната ябълкова торта


Идеалната ябълкова торта

Необходими продукти:
ябълки - 1 кг
масло - 125 гр.
пудра захар - 3 с.л.
жълтъци - 3 бр.
захар - 3 - 4 с.л. кристална
• карамфил - 3 - 4 зърна
канела - 1/2 ч.л.
брашно
галета
За глазурата:
• белтъци - 3 бр.
• захар - 3 с.л. кристална
• ванилия - 1 бр.
Приготвяне:
1. Маслото и пудрата захар се разбиват, докато се получи гладък и пухкав крем.
2. Един по един се добавят жълтъците при непрекъснато разбиване.
3. Прибавете пресятото с бакпулвера брашно, колкото да се получи стандартна гъстота на кексово тесто, което спокойно може да се разстели в намаслена и набрашнена тортена форма.
4. Посипете върху тестото галетата и добавете настърганите ябълки, които предварително сте разбъркали с кристалната захар и сте ароматизирали с канела и карамфил.
5. Сложете тортата да се изпече до готовност в умерено загряна фурна.
6. Разбийте белтъците заедно със захарта и ванилията.
7. С белтъчния крем покрийте ябълковата торта.
Любопитна информация: Карамфилът се включва в състава на някои туршии. Подправката карамфил наподобява малки карамфили с дължина 1 сантиметър. Карамфилът съдържа и разнообразни флавоноиди, които също допринасят за неговите антивъзпалителни свойства. Това растение е отличен източник на манган, диетични фибри, витамин С, витамин А. Когато се натисне с върха на нокътя леко, карамфилът ще изпусне малка част от маслото си.