Шоколадово-лешникови сладоледени кошнички



Време за приготвяне: 1 час и 35 минути
Порции: 6

Необходими продукти:

• ½ чаша лешници + допълнително за поръсване
• 2/3 чаша кокосови стърготини
• 1 чаша хрупкав оризов корнфлейкс
• ¼ чаша кондензирано мляко
• Мазнина
• 2 чаши ванилов сладолед
• 4 чаши шоколадов сладолед




Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Печете целите лешници и кокосовите стърготини до златисто – 8-10 минути. Оставете ги да изстинат и ги сложете в кухненския робот. Добавете корнфлейкса и кондензираното мляко и разбийте до еднородна смес.

Намажете леко с мазнина (олио) 6 купи за мъфини или крем карамел. Разделете кокосовата смес между чашките. Намокрете пръстите си и притиснете сместа към дъното и нагоре по стените на всяка чашка. Замразете в камерата най-малко за 20 минути.

Извадете от фризера. Напълнете ги с ванилов сладолед и върнете във фризера за още 40 минути.

Върху всяка чашка слагайте по лъжичка шоколадов сладолед. Поръсете с натрошени лешници и сервирайте.




Supermag.bg




Вижте още:

Малинов сладолед с парченца бял шоколад

Боровинков крем

Оризов пудинг с кайсии

Плодова салата с яйчен крем

Панна Котта Ванилия