Карамелизирани круши с маскарпоне и стафиди



Порции: 4
Време за приготвяне: 30 минути


Необходими продукти:

• 250 гр стафиди
• 120 мл гореща вода
• 120 мл ром
• 4 лъжици кафява захар
• 40 гр масло
• ½ ч. лъжица прясно изцеден лимонов сок
• 4 круши
• 625 мг маскарпоне
• 4 бисквити (натрошени)




Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 190 градуса.

Сложете стафидите в купа и ги залейте с горещата вода. Добавете рома. Оставете ги да се накисват около 45 минути.

Крушите разделете на половинки като запазите дръжките. С помощта на лъжичка ги почистете от семките.

Сложете маслото и кафявата захар в малка тавичка на котлона и бъркайте, докато захарта се разтопи. Добавете лимоновия сок и крушите с кората нагоре.

Сложете тавичката във фурната и печете докато крушите омекнат (15-17 минути).

Междувременно разбийте маскарпонето и добавете изцедените стафиди.

Сервирайте крушите в чиния залети с маскарпоне. Украсете с натрошени бисквити.




Supermag




Вижте още:

Френска плодова пита с ябълки

Шоколадов мус

Шоколадов тарт с мед и бадеми