Торта Колибри



Време за приготвяне: 2 часа
Порции: 10/12

Необходими продукти:

  • Масло
  • 2 ¾ чаша брашно + допълнително за поръсване
  • 1 чаша орехови ядки
  • ½ чаша пресен ананас, нарязан на ситно
  • ½ ч. лъжица индийско орехче
  • 1 ¼ ч. лъжица сода за хляб
  • ½ ч. лъжица сол
  • 3 яйца на стайна температура
  • 1 ¾ чаша захар

За глазурата:

  • 2 чаши пудра захар
  • 1 лъжица лимонова кора, настъргана
  • 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.
Намажете форма за торта с масло, сложете хартия за печене, отново намажете с масло и поръсете с брашно. Разстелете ореховите ядки върху хартията и печете до златисто. Оставете ги да изстинат и ги нарежете на едро.

В малка купа смесете бананите, ананаса и ½ ч. чаша брашно.

Смесете останалото брашно (2 ¼ чаши) с канелата, индийското орехче, содата и солта.

Отделно разбийте яйцата със захарта. Постепенно добавете олиото. Постепенно добавете и сместа с брашното и орехите. Изсипете във формата за торта и печете до готовност (50-55 минути). Оставете да се охлади 20 минути. Разделете блата на 2.

Направете глазурата:

Разбийте крема сиренето с миксер и добавете маслото. Разбийте много добре, докато се комбинират. Пресейте пудрата захар и добавете към крема. Разбийте добре. Добавете лимоновата кора и ванилията и разбивайте, докато стане пухкав крем.

Сложете единия блат върху поставка за торта и намажете с крем. Сложете другия блат и покрийте цялата торта с крем – отгоре и отстрани.




Supermag.bg




Вижте още:

Черешов чийзкейк

Торта с моркови

Шоколадов тарт с мед и бадеми