Баварски крем



Порции: 4

Необходими продукти:

• 2 лъжици желатин
• ½ чаша студена вода
• 4 жълтъка
• ½ чаша бяла захар
• Щипка сол
• 2 чаши прясно мляко
• 1 ванилия
• 2 чаши сметана




Начин на приготвяне:

В малка купа смесете желатина и студената вода и оставете настрана.

В друга купа смесете жълтъците, захарта и солта до гладка смес.

Сложете прясното мляко да заври и след това на тънка струя го изсипете към жълтъците с непрекъснато бъркане. Върнете в тенджерата и сложете на котлона, варете на средна температура, докато започне да се сгъстява. Свалете о котлона и прецедете, за да е максимално гладък.

Добавете омекналия желатин и ванилията, разбъркайте добре и оставете да се охлади.

Когато се охлади до стайна температура добавете сметаната и разбийте. Пресипете в чаши за сервиране и сложете в хладилника за най-малко 1 час.




Supermag.bg
Снимка: Flickr




Вижте още:

Крем с маскарпоне в шоколадови купички

Оризов пудинг с кайсии

Шоколадов пудинг

Панна Котта Ванилия