Крем с маскарпоне в шоколадови купички



Необходими продукти:

  • 115 гр черен (или млечен) шоколад
  • 3 лъжици захар
  • 1 чаена лъжичка настъргани портокалови кори
  • ¼ чаена лъжичка ванилия
  • Настърган бял шоколад за украса




Начин на приготвяне:

Разтопете белия шоколад на водна баня. Сипете по малко във всяка формичка за мъфини и с четка го разстелете по дъното и стените. Сложете в хладилника, докато шоколада се втвърди напълно – около 30 минути. Разтопете отново останалия шоколад и нанесете втори слой във формичките. Върнете в хладилника за още около час. Внимателно извадете шоколадовите от металните (или хартиените) формички.

Разтопете тъмния шоколад на водна баня и го оставете настрана, за да се охлади.

Разбийте с миксер сметаната и захарта много добре.

Отделно разбийте маскарпонето. Добавете тъмния шоколад, портокаловите стърготини и ванилията. Изсипете крема в шприц. Така напълнете шоколадовите купички.

Украсете с настърган бял шоколад.

Сервирайте веднага или ги сложете в хладилника. След като се охладят ги извадете за около час на стайна температура преди да ги сервирате.




Вижте още:

Снежни кокосови кексчета

Шоколадово-лешникови сладоледени кошнички

Оризов пудинг с кайсии