Кето тиквен пай

Необходими продукти за блата:

 

Необходими продукти за пълнежа:


Начин на приготвяне:

  1. За блата може да използвате блендер или да работите с ръце и с помощта на шпатула. В купа се добавят всички сухи съставки: бадемовото брашно, кокосовото брашно, ксантановата гума и солта. Разбъркават се добре.
  2. След което се добавя разтопеното масло, крема сиренето, което трябва да е на стайна температура и яйцето, леко разбито заедно с ябълковия оцет. Разбърква се енергично, за да не стане сместа на бучки. Прибавя се еритритола на прах, разбърква отново и се добавя малко от ваниловата есенция. 

  3. Тестото се оформя на топка, завива се във фолио и се оставя в хладилник за поне 1 час. След това тестото се разстила между две хартии за печене, оформя се в кръг. Поставя се върху хартия за печене в избраната тавичка, в която ще се пече пая. Тестото не трябва да е прекалено тънко, крайщата му се притискат към стените на тавичката, за да се изсипе сместа за пая вътре без да се разлива.

  4. След това се прибира във фризера за около 15 мин. Следва приготвянето на пълнежа за пая.

  5. Според вкусовите предпочитания може да се използват около 400-500 гр. тиква, която предварително се сварява, като се сипва вода, колкото да покрие тиквата. Отнема около 30-40 мин, като тиквата се поверява с вилица дали е сварена добре. Оставя се около 15 мин. да се изцеди добре от излишната вода и да изстине.

  6. През това време в купа се разбиват яйцата с миксер за около 4-5 мин., за да се получи сместа за пълнежа по-пухкава. Когато тиквата е изцедена и изстинала се пюрира. Пюрето от тиква се прибавя към яйцата, след това се добавят сметаната, подправките, еритритола на прах и ванилията. По желание може да се сложи по-малко количество от подсладителя, според сладостта на тиквата.

  7. С миксер се разбъркват добре всички съставки, за да се получи пухкав, бледооранжев и много ароматен крем. Блатът се изважда от фризера, фурната се включва на 200 градуса. Сместа се изсипва върху блата и се разпределя равномерно. Паят се пече за около 50-60 мин. Проверява се с клечка дали е готов или докато придобие златистокафяв цвят.

  8. Оставя се да изстине напълно, декорира се по желание, в случая - с орехи и сметана.

 

Може да се декорира и с различни ядки,
 сладолед или мед, или с всичко, което пожелаете!
 

 Намерете още КЕТО продукти, ТУК>