Празничен ябълков тарт от Бавария

ПРАЗНИЧЕН ЯБЪЛКОВ ТАРТ ОТ БАВАРИЯ

Вкусен ябълков тарт

 

Необходими продукти:

 

½ чаша масло
1/3 чаша бяла захар
¼ ч. лъжичка ванилия
1 чаша брашно
1 пакетче крема сирене
¼ чаша бяла захар
1 яйце
½ ч. лъжичка ванилия
6 ябълки, обелени и нарязани на тънки ленти
1/3 чаша бяла захар
½ ч. лъжичка канела
¼ чаша филирани бадеми
 
---
 

Начин на приготвяне:

 

Затоплете фурната предварително на 230 градуса. 
 
Смесете маслото с 1/3 чаша захар, ¼ лъжичка ванилия и брашното. Сложете във форма за печене на торта и оставете настрана. 
 
В друга купа смесете сиренето с ¼ чаша бяла захар. Смесете яйцето и ванилията и ги добавете към сиренето. Изсипете върху тестото. 
 
Овкусете ябълките с останалата захар и канела и ги изсипете отгоре върху тортата. 
 
Печете 10 минути и намалете температурата на 200 градуса. Печете още 25 минути. Поръсете с бадемите и върнете във фурната, докато бадемите станат златисти. 
 
Охладете преди да извадите от формата. 
 
----
 
Вижте още:
Коледен кейк със сушени плодове и сос с уиски
 
Коледни джинджифилови бисквити
 
Коледен чийзкейк с тиква
 
Шоколадов тарт с мед и бадеми