Ягодов крем със сирене Маскарпоне

Ягодов крем със сирене Маскарпоне
Мариела Стефанова



Необходими продукти:

» 400-500 гр. ягоди
» 500 гр. сирене Маскарпоне
» 2 кофички заквасена сметана
» пудра захар на вкус
» ром или ванилия




Начин на приготвяне:


Разбиваме сметаната с част от захарта, а след това и сиренето Маскарпоне с останалата захар. Смесваме разбитата сметана с разбитото сирене.

Нарязваме ягодите на парченца, като оставяме няколко за украса. Смесваме нарязаните ягоди със сметаната и сиренето. Добавяме 1-2 лъжичи ром или ванилия за аромат. Крема се сипва в чаши и се украсява с оставените ненарязани ягоди по желание. Оставя се за няколко часа в хладилник.

Този крем е доста калоричен, но и доста вкусен. Може да се консумира с изстудено бяло вино.