Шведски коледни бисквити



Време за приготвяне: 2 часа и 50 минути

Необходими продукти:

• 2 ½ ч. чаши брашно
• 2 ч. лъжички кардамон
• ¼ ч. лъжица сол
• 1 чаша масло на стайна температура
• 1 чаша пудра захар
• 1 яйце на стайна температура
• 1 ванилия
• 1 ч. лъжица настъргана лимонова кора
• Цветна захар и/или настъргани ядки




Начин на приготвяне:

Смесете брашното кардамона и солта.

С миксер разбийте добре маслото с пудрата захар. Добавете брашното и бъркайте до гладка смес. Разделете тестото на 2 и го увийте във фолио за свежо съхранение. Сложете в хладилника за 30 минути, извадете и оформете парчетата като салам с около 5 см диаметър. Върнете в хладилника най-малко за още 2 часа (може и за цяла нощ).

Загрейте фурната на 160 градуса.

Нарежете тестото на бисквити и след това поръсете крайчетата им с настъргани ядки или цветна захар. Печете в тава с пергаментова хартия на дъното за около 20 – 25 минути. Извадете, оставете да се охладят и сервирайте.




SuperMAG.bg




Вижте още:

Коледни меденки

Коледни джинджифилови бисквити

Коледен кейк със сушени плодове и сос с уиски

Тиквени квадратчета

Домашни коледни бонбони с бял шоколад

Коледен чийзкейк с тиква