Бисквити с чедър



Време за приготвяне: 1 час и 5 минути

Необходими продукти:

• 2 чаши бяло брашно (+ допълнително)
• 1 лъжица бакпулвер
• 1 ½ ч. лъжица морска сол
• 12 лъжици масло
• ½ чаша кисело мляко
• 2 яйца
• 1 чаша настъргано сирене чедър




Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 220 градуса.

Сипете брашното, бакпулвера и солта в голяма купа и разбъркайте. Постепенно добавяйте маслото и бъркайте с миксер на ниска скорост.

Разбийте едно яйце и добавете киселото мляко. Постепенно добавете тази смес към брашното като продължавате да бъркате на ниска скорост.

Към сиренето чедър добавете малко брашно и разбъркайте, за да полепне. Добавете го към сместа с брашното и млякото.

Извадете тестото върху набрашнена дъска и го размесете. Разточете на правоъгълник и нарежете бисквитите с набрашнен остър нож в каквито форми пожелаете. Най-лесно е на малки правоъгълници.

Подредете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене. Разбийте второто яйце и намажете бисквитите отгоре. Можете да поръсите със сол. Печете 20-25 минути и сервирайте топли.




Supermag.bg




Вижте още:

Бисквити с лимон и мащерка

Ароматни хлебчета

Какаови бисквити

Пълнозърнест хляб