Пухкав царевичен хляб



Време за приготвяне: 45 минути
Порции: 4

Необходими продукти:

• 1 чаша прясно мляко
• 1/3 чаша царевично брашно
• ½ ч. лъжица сол
• 1 чаша настърган чедър
• 1 чаша царевица от консерва
• ½ чаша зелен лук
• 2 яйца, добре разбити
• 2 лъжици масло
• Щипка червен пипер




Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 200 градуса.

Смесете млякото, брашното и солта в тенджера и сложете на котлона да заври. Гответе, докато се сгъсти (около 5 минути).

Смесете ½ чаша сирене, царевицата и зеления лук.

На тънка струйка добавяйте млечната смес към разбитите яйца и бъркайте. Добавете царевицата със сирене чедър и разбъркайте.

Сместа се изсипва в тавичка, отгоре се слагат парченца масло и се поръсва с червен пипер и останалото сирене чедър. Печете 25-30 минути, докато в центъра леко покафенее и сервирайте веднага.




Supermag.bg
Снимка: Flickr




Вижте още рецепти с царевично брашно:

Царевичен кекс със сини сливи

Царевични питки