Бисквити с лимон и мащерка



Необходими продукти:

• 2 чаши брашно + допълнително за поръсване
• 2 ч. лъжици бакпулвер
• ¼ ч. лъжица сода за хляб
• 2 лъжици пшеничен зародиш
• 1 ч. лъжица сол
• 1 ч. лъжица лимонова кора
• 1 ч. лъжица мащерка (свежа най-добре)
• 4 лъжици масло
• 1 чаша кисело мляко





Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 220 градуса.

Смесете брашното, бакпулвера, содата, пшеничния зародиш, лимоновите кори и мащерката в голяма купа.

Добавете маслото и разбъркайте много добре, докато маслото се оформи на малки топчета, колкото грахчета. Добавяйте киселото мляко. Тестото ще бъде меко.

Извадете тестото върху набрашнена повърхност и месете няколко пъти. Разточете брашното на 1 см дебелина и изрежете с формичка за сладки или с чашка.

Напръскайте повърхността на всяка бисквита с вода и поръсете със сол и мащерка.

Печете върху хартия 12-15 минути (или до златисто), като няма нужда да слагате мазнина.

Сервирайте топли.




Supermag




Вижте още:

Ароматни хлебчета

Бананови сладки

Портокалови сладки с боровинки

Овесени бисквити