Ябълков кейк с хрупкава глазура и топинг с кафява захар



Време за приготвяне: 1 час и 15 минути

Необходими продукти:

За кейка:

• 100 гр + 2 лъжици масло
• 1 ½ чаша кафява захар
• 2 яйца
• 2 чаши брашно
• 1 ч. лъжица сода бикарбонат
• 1 ч. лъжица канела
• ½ ч. лъжица сол
• 2 чаши обелени и нарязани на малки кубчета ябълки

За глазурата:

• ½ чаша кафява захар
• ½ чаша брашно
• ½ ч. лъжица канела
• 4 лъжици масло

За топинга:

• ½ чаша кафява захар
• ½ ч. лъжица ванилия
• 2 лъжици вода




Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 250 градуса.

С две лъжици масло намажете тава за печене.

В купа разбийте захарта и маслото. Добавете яйцата и разбийте.

В друга купа смесете брашното, содата, канелата и солта. Добавете мокрите съставки. Добавете ябълките. Изсипете в тавата за печене.

За глазурата – смесете захарта, брашното, канелата и маслото и бъркайте, докато стане на трохи. Изсипете върху кейка и печете до златисто – 35-40 минути.

Извадете от фурната и оставете да се охлади за около 10 минути.

За глазурата – смесете захарта, ванилията и водата. Изсипете върху кейка и сервирайте топъл.




Още рецепти:

Тиквени квадратчета

Ябълкови мъфини със стафиди

Шоколадов тарт с мед и бадеми

Сладка пица с плодове