Български Фермерски Пазар

Традиционни фермерски продукти


Българският пазар разполага с богато разнообразие от марки и производители, познати и доказани из цял свят. Освен образците на световната кухня обаче, у нас се намират и автентични фермерски продукти, които с нищо не им отстъпват. Даже напротив. Българските фермерски продукти имат качеството, което само родното производство познава, и в това е тяхното най-голямо предимство.Прочети още

Защо да изберем фермерски продукти?


Фермерските продукти представляват тази част от храните, които са създадени от малки производители на територията на България.

Фермерски продукти - 1 | Защо да ги изберем?
Фермерски продукти от супермаркет Supermag.bg

Част от тях пресъздават оригиналните рецепти и се приготвят по традиционни за страната методи, докато друга част от фермерските продукти са познатите на всички съвременни храни, които обаче не са внесени от другаде. Фермерските продукти се отличават с внимателна изработка, която гарантира и тяхното качество. Макар че идват от специално подбрани производители, фермерските продукти подлежат на същия контрол на качеството, който се прилага към всички хранителни стоки. Казано по друг начин, фермерските продукти отговарят на европейските стандарти, но идват от ръцете на родни производители. Това не само има положително влияние върху икономиката на страната, но закупуването на фермерски продукти подкрепя малкия и среден бизнес в България, осигурявайки му възможност да се развива. Фермерските продукти в магазин „Supermag“ са специална селекция от най-добрите меса, млечни изделия, основни храни, плодове и зеленчуци, които България може да предложи.


Млечни фермерски продукти


Няма по-разпознаваем белег на българската кухня от киселото мляко. Затова и не е изненада какъв голям брой родни производители избират да съсредоточат усилията си в създаването на млечни фермерски продукти. Те не се спират само върху киселото мляко, в което безспорно родните фермерски продукти са най-добри, но и върху прясното такова, кашкавала, сиренето и маслото.

Фермерски продукти - 2 | Млечни
Млечни фермерски продукти от Supermag.bg

Всички тези фермерски продукти носят отпечатъка на българската традиция при тяхното създаване и успяват да я възпроизведат до съвършенство. Благодарение на натрупания и предаден във времето опит млечните фермерски продукти имат отлични вкусови качества и се предлагат в огромно разнообразие от видове. Независимо дали са създадени от овче, козе или краве мляко обаче, те имат разпознаваемо качество. Неслучайно именно млечните фермерски продукти са категорията храни, при която българите предпочитат най-много да заложат на местното производство. Неща като кашкавала и сиренето не изискват само майсторлък при приготвянето – те изискват и време, и внимание във всяка стъпка от процеса. Фермерските продукти са толкова добри именно защото хората, които ги приготвят, разполагат с уменията и желанието да вложат в тях целия труд, който е необходим, за да се постигне перфектният резултат.


Месни фермерски продукти


Фермерски продукти - 3 | Месни
Месни фермерски продукти от Supermag.bg

По отношение на месните фермерски продукти родното производство също има какво да предложи. И при тях традицията на територията на България е много известна, което води и до завишените очаквания от страна на потребителите. Месните фермерски продукти обаче се справят с това предизвикателство и даже впечатляват хората със своите впечатляващи вкусови качества. България разполага с утвърдени стандарти за производството на месни деликатеси и фермерските продукти са един от начините хората да се запознаят с тях. Няма значение дали става дума за пилешко или свинско месо, за колбаси или за разпознаваемо български фермерски продукти като създърмата и суджука – при всички тях майсторлъкът на производителите си личи във всяка хапка. В допълнение към плюсовете на родните марки е и техният стремеж да използват възможно най-чистите съставки и да обработват месото по ефективен, но и екосъобразен начин. Така месните фермерски продукти успяват едновременно и да впечатлят родните потребители, и да останат в крак с европейските стандарти.


Консервирани фермерски продукти

Фермерски продукти - 4 | Консервирани
Консервирани фермерски продукти от Supermag.bg

В България традицията по консервирането на реколтата датира отдавна. Бурканите с различно съдържание присъстват и днес по магазините, но фермерските продукти сред тях носят отпечатъка на опита. Именно затова и разнообразните видове сладко и конфитюр са толкова вкусни, а медът е познат по целия свят. Сред консервираните фермерски продукти, които радват небцето, попадат и всички онези буркани с кисели краставички, месо, чушки и компоти, които всеки българин е свикнал да намира на село. Несравними по своя вкус са и класическите фермерски продукти като лютениците и туршиите, без които нито едно приготвяне на зимнина не би било пълноценно. Фермерските продукти се консервират, без това да повлиява на техните вкусови качества, и спокойно могат да се определят като едни от образците на традиционната българска кухня.


Добре познати фермерски продукти

Фермерски продукти - 5 | Добре познати
Познати фермерски продукти от Supermag.bg

Фермерските продукти са единствената категория храни, при която човек може да заложи на неща като бозата и юфката и да е сигурен, че те ще имат автентичен вкус. Макар че и големите европейски брандове се борят да достигнат оригиналите на българската кухня, само нашите родни производители се справят отлично с тази задача. Медът, млякото и сиренето имат истински, наситен вкус, защото са майсторски направени и това си личи. По отношение на виното месните изби също са сериозен (и известен по целия свят) конкурент на световните такива. Затова, когато става дума за фермерски продукти, които са традиционни за родната кухня, българското производство просто няма еквивалент. Единствено то успява да предаде автентичния вкус на фермерските продукти – такъв, какъвто всички българи го познават.


Нови фермерски продукти

Фермерски продукти - 6 | Нови
Нови фермерски продукти от Supermag.bg

Въпреки богатата традиция на страната по отношение на много видове фермерски продукти, родните производители държат да бъдат в крак с най-новите кулинарни тенденции. Фермерските продукти като шоколад, хайвер, горчица и хумус може да нямат вековна история на територията на България, но това не им пречи да имат превъзходен вкус. Местните производители непрекъснато се усъвършенстват в най-новите технологии и така успяват да пресъздадат качествено познатите на всички храни от европейската и световната кухня. Производствените процеси в България обаче са значително по-малки по своя мащаб, което се отразява и на характеристиките на фермерските продукти. Казано иначе, българските фермерски продукти винаги се разпознават, защото във всяка хапка си личи старанието и вниманието, с което са създадени.


Закупуването на български фермерски продукти не само подкрепя малките и средни производители, но дава и уникалния шанс всеки човек да се запознае с най-доброто, което родната кухня може да предложи. По тази причина в асортимента на „Supermag“ по всяко време има налични подбрани фермерски продукти от различни категории, които впечатляват със своята майсторска изработка. Независимо дали става дума за традиционни фермерски продукти, или за нововъведения на трапезата, при нас, в „Supermag“, човек винаги може да избере да подкрепи българското.Традиционни фермерски продукти

Защо да изберем фермерски продукти?

Млечни фермерски продукти

Месни фермерски продукти

Консервирани фермерски продукти

Добре познати фермерски продукти

Нови фермерски продукти
Loading