БИО

Натурални био продукти


Пълноценното хранене е една от основните предпоставки за воденето на здравословен начин на живот. С правилно подбраните био продукти и редовното им използване всеки човек има възможността да подобри хранителния си режим, без това да му коства нито много усилия, нито много средства. Богатата палитра био продукти в магазин „Supermag“ улеснява значително тази задача, защото съдържа невероятно вкусни и изключително качествени био продукти на достъпни цени.Прочети още

В света на био продуктите


Био продуктите печелят главозамайваща популярност през последните години, защото се славят с високото си качество. Това са храни, произведени по възможно най-естествения начин, без нездравословни добавки към техния вкус. Те имат изчистен състав, създадени са с внимание и грижа за здравето на хората и благодарение на био продуктите воденето на здравословен живот е значително по-лесно. При пълноценното хранене с био продукти се набавят всички важни за организма вещества, без да се правят компромиси в нито едно отношение. Те не съдържат ГМО, синтетични хербициди, пестициди, както и други потенциално опасни за хората вещества и всеки етап от тяхното отглеждане, преработване и опаковане се подлага на строг контрол. Етикирането на храните като „био продукти“ не е случайно и не е лесно – единствено производителите, които могат да докажат естествения произход на всички суровини, които са използвали, получават правото да ги пуснат на пазара в тази категория. Това означава, че органичните храни напълно заслужават своята популярност – те отговарят на най-високите стандарти за качество и консумацията им в умерени количества носи ползи за човешкото здраве.


Когато става дума за био продукти, това обикновено означава различни храни и напитки, но нарастващият интерес към тази категория непрекъснато я разширява. Така под „био продукти“ днес се разбират не само нещата за ядене, но и козметиката и препаратите, които се използват в ежедневието. Консумирането на качествена храна и употребата на био продукти са едни от лесните начини човек да се погрижи за себе си и за своето здраве.


Сезонни био продукти


Плодовете и зеленчуците са едни от био продуктите, при които контролът над качеството е изключително засилен. Отглеждането на сезонната реколта с минимално количество препарати, които да ускоряват нейното развитие, е изключително важно при производството на био продукти. Всички плодове и зеленчуци трябва да имат органичен произход, за да не се компрометира тяхното качество. Растенията са много податливи на промени в средата, в която се отглеждат, и бързо реагират на всякакви замърсявания и вредни химикали. Затова и към отглеждането им се подхожда с такова внимание. Тези био продукти са полезни за здравето, когато производството им се придържа възможно най-стриктно към естествения им растеж и контролира всеки етап от него. Когато то е успешно, плодовете и зеленчуците запазват и автентичния си вкус, и всички полезни вещества, които се съдържат в тях. С пълна сила казаното дотук важи и за био продуктите като подправки и изсушени чайове, които преди финалната си обработка също трябва да бъдат отглеждани по максимално естествен начин.


Месата като био продукти


Био продуктите на месна основа са изключително полезни за здравето на всеки човек и са неизменна част от трапезата в повечето домакинства. Независимо от какво месо са произведени, те могат да допринесат много за правилното функциониране на човешкия организъм и са един от основните източници на енергия. За да бъдат наистина качествени тези био продукти обаче, към тяхното производство трябва да се подхожда с голямо внимание. Като се започне от самото изхранване на животните и се стигне до пакетирането, био продуктите от тази категория подлежат на строг контрол. При животновъдството са забранени повечето видове антибиотици, използването на хормони за растеж или други синтетични вещества. С тези ограничения месните био продукти запазват своите хранителни качества и имат отличителен вкус. Био продуктите от животински произход попадат под строгите правила на Европейския съюз, които гарантират, че всички меса, обозначени по този начин, идват от органично и природосъобразно производство.


Пакетирани био продукти


Най-голямата част от храните, които се консумират на ежедневен принцип, принадлежи към категорията на пакетираните такива. Суровините, вложени в основните пакетирани био продукти като брашна, варива и макаронени изделия, трябва да имат доказан органичен произход. Широко известен факт е световната забрана за използването на генетично модифицирани организми при създаването на био продукти, защото те компрометират тяхното качество и имат негативен ефект върху човешкото здраве. Затова, избирайки основните био продукти за своята трапеза, човек може да е сигурен, че купува качествена храна. Тя не само има отлични вкусови качества, но запазва и всички свои полезни свойства. Основните био продукти са храни, без които нито един хранителен режим не е пълноценен, поради което и рестрикциите при тяхното производство, пакетиране и разпространение са толкова сериозни. Те се отнасят не само до суровините, от които са направени био продуктите, но и до неща като дезинфекцията на помещенията, в които се обработват, до използваните уреди и до много други етапи в процеса.


Ползите от био продуктите


Био продуктите са един от лесните начини човек да се храни здравословно и пълноценно в условията на съвременния живот. В големите градове проследяването на произхода на храната и личният контакт с производителите често са невъзможни, което прави и избора на био продукти толкова практичен. Всички био продукти, обозначени по този начин, отговарят на високите стандарти за качество, създадени от професионалистите. Това означава, че въпреки забързаното ежедневие и множеството ангажименти, био продуктите са едно от нещата, за които човек е нужно да се тревожи. Те заслужават доверието на хората, защото всички био продукти се регулират и контролират от съответните органи в страната и това гарантира, че качеството им не е компрометирано. Изборът на био продукти всеки ден не е застраховка срещу здравословните проблеми, но е един от начините човек да се погрижи по-добре за самия себе си. Липсата на ГМО, хормони, синтетични пестициди и други вредни за човешкия организъм елементи в био продуктите намалява значително риска последните да се окажат неподходящи за редовна консумация. Популярността на био продуктите и множеството проведени изследвания върху ефектите от тях са само две от доказателствата, че си заслужава човек да избира био продукти за своето пълноценно ежедневно хранене.


Ако сте решили да се погрижите за себе си и био продуктите отговарят на Вашия вкус, заповядайте да разгледате богатия асортимент на „Supermag“.


Натурални био продукти
В света на био продуктите
Сезонни био продукти
Месата като био продукти
Пакетирани био продукти
Ползите от био продуктите
Нашите предложения
Loading