Кейк с цитрусова глазура



Необходими продукти:

За кейка:

• ¾ чаша масло на стайна температура
• ¾ чаша захар
• 3 яйца на стайна температура
• 1 ½ чаша брашно
• ¾ ч. лъжица бакпулвер
• ¼ ч. лъжица сол
• 1/3 чаша прясно мляко на стайна температура
• 1 ванилия
• Кората на ½ лимон, фино настъргана
• Сладолед или за сервиране (по желание)

За глазурата:

• 2 лъжици прясно изцеден портокалов сок
• Кората от ½ портокал, фино настъргана
• ¾ чаша пудра захар, пресята

(Всичко се смесва.)




Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 180 градуса.

Намажете формата за кейк с мазнина и поръсете с брашно.

Смесете брашното, солта и бакпулвера и оставете настрана.

Смесете яйцата, млякото, ванилията и портокаловите кори и оставете настрана.

С миксер смесете маслото със захарта много добре. Към тази смес добавете половината от мократа смес и половината от сухата. Смесете добре. Добавете останалото от мократа и останалото от сухата смес. Отново смесете добре.

Печете около 50-60 минути и пробвайте с клечка за зъби. Кейкът трябва да е златист на цвят и леко напукан отгоре.

Оставете да се охлади за около 10 минути и извадете от формата за печене. Оставете да изстине напълно. Намажете с глазурата и сервирайте със сладолед.




Supermag




Вижте още:

Ябълков кейк с хрупкава глазура и топинг с кафява захар

Портокалови сладки с боровинки

Бананов хляб