Аромат на топла пърленка

 Толкова много обичаме този вид хляб...

 

Дали защото сме българи и някак ни е “в кръвта” да обичаме да си похапваме хляб, но факт, че пърленките са голям хит в ресторантите. Вече, като че ли, не е модерно да се яде “филия хляб”, пък и не е толкова вкусно. Днес ще ти разкрием рецептата за пърленки, които да си направиш бързо и лесно вкъщи.

 

Необходими продукти:

 

 

 

Начин на приготвяне:

 

1. В голяма купа разтваряш маята във вода, добавяш солта, захарта и разбъркваш. Лека по-лека добавяш брашното и накрая омесваш меко и еластично брашно.

 

2. Оставяш тестото в голяма купа, като го намазняваш със зехтин и покриваш с прозрачно фолио, за да втаса. Нека удвои обема си.

 

3. Готовото тесто оформяш на топчици, като всяка една от тях разстилаш с ръце, като се стараеш да ги направиш в подходяща за пърленка форма.

 

4. По средата правиш дупки с вилица и ги намазваш със зехтин.

 

5. Печем на скара или на горещ незалепващ тиган.

 

Остава само да решиш в комбинация с какво ще си ги хапнеш и с кого ще ги споделиш.

 

Ние ти предлагаме няколко SUPER рецепти, с които да ги комбнираш:

ЯХНИЯ С ПИЛЕ И ВИНО

И за десерт ...

МИНИ ЧЕРЕШОВИ ЧИЙЗКЕЙКЧЕТА