Как да изберем почистващи препарати за вкъщи?

Изборът на почистващи препарати улеснява домакинската работа, а познаването им гарантира безопасната им употреба.
 

Основни почистващи препарати

 

Преди да си купите препарати за почистване, трябва да си дадете сметка за какво точно са ви необходими, за какъв тип повърхности. Това ще ви даде възможност да намалите количеството на флаконите с препарати. Най-добрият вариант е да изберете универсален препарат, подходящ за повечето повърхности в дома ви.

 

Перилни препарати

Разновидностите сред перилните препарати са многобройни – според опаковката, размера, цената, ароматите. Когато купувате препарат за пране, дайте си сметка дали ви трябва избелващ ефект, омекотяваш ефект, препарат за силно замърсени дрехи и петна. Така няма да купувате препарати, които няма да влязат в употреба, а пазарът предлага подходящ за всеки случай. 

 

Почистващи препарати за съдове

Съвременните течни сапуни за миене на съдове са максимално безопасни за околната среда. Но трябва да се има предвид, че са твърде агресивни за кожата и е добре да се използват с ръкавици. 

Ако имате съдомиялна, изберете икономичен препарат. Така ще редуцирате количеството химикали в досег до съдовете ви. 

 
Препарати за различни повърхности
 
Да купите препарат за всяка част от дома си е твърде нерентабилно. Потърсете такива с универсален ефект, щадящ повърхностите и с антибактериален ефект. 
 
 
9 идеи как да почистите дома си за зимата, четете тук> 
-------
 
Supermag
Снимка: Flickr