Ароматизатори – освежете дома си


Идеята на ароматизаторите е да разнасят свежо и чисто ухание в стаите на дома. Освен това, различните аромати имат и различно въздействие – премахват стреса, успокояват, тонизират, релаксират... Именно затова определено има значение какъв ароматизатор за дома ще изберете.

Разнообразието на аромати е толкова голямо, че дори има такива, които обещават да поглъщат и неутрализират останалите миризми в къщата. Съвременните ароматизатори пречистват въздуха, премахват неприятните миризми и оставят приятен, ненатрапчив аромат.

Ароматите за дома са известни още от времето на Клеопатра. Тя е била почитателка не само на парфюмите за тяло, но на тези за дома.

А днес, изборът наистина е голям. Имайте предвид, че ароматните парфюми за дома съдържат от 15% до 30% ароматни масла. Те са по-наситени и, разбира се, по-скъпи от останалите.

Следват ароматните води – те съдържат от 5% до 10% ароматни есенции и масла. Те са по-леки и по-евтини, но за сметка на това по-бързо се изпаряват.

Не забравяйте, че ароматът е едно от първите впечатления, които оставя вашият дом у вашите гости.

Можете да изберете спрей за стаите. Сега вече има такива, които пръскат автоматично и на равни интервали, така поддържат аромата. Или пък – парфюм, който се изпарява постепенно и така създава дълготраен аромат в цялата стая. Съществуват такива, специално създадени за мокрите помещения, гардеробите и шкафовете.

Само трябва да внимавате да не слагате много различни аромати в къщата си, защото това може да има обратен на желания ефект. Хубавото е, че можете да избирате дори дизайнерски флакони на ароматизатори.
SuperMag
Снимка: Flickr