Как да освежим въздуха вкъщи?

Лесни съвети за прочистване на домашния въздух
Всеки един дом се нуждае от редовно почистване, за да създаде една приятна, уютна и здравословна среда и атмосфера за живеене. На пазара има всякакви перилни препарати с цени, които варират и са достъпни и е важно да знаем кое за какво е подходящо. Един от честите вредители на въздуха е тютюневият дим. Той си остава най-големият замърсител на домовете. Това е така заради неговите съставки във въздуха, които имат много други химически вещества, провокиращи различните респираторни проблеми.

Ще ви дадем няколко важни стъпки за това как да се спасите от него и от други неприятни миризми:
Първото правило е никога да не пушите в дома. Даже и да сте облицовали стените и тавана с облицовки от гипскартон Knauf Clineo. Добре е да държите прозорците отворени, особено когато боядисвате. Боята може да не е силно вредна в малки количества, но при постоянно дишане, може да предизвика проблеми. Важно е да носите ръкавици, някакви маски и предпазни очила, за да не попаднат пръски в очите ви от боята. Цялостното проветряван, трябва да се извършва в продължение на 10-15 минути. Това може да се случи когато станете сутрин и когато въздухът навън все още не е наситен със силно автомобилни газове. Можете и да си поръчате и от нашият онлайн супермаркет някакви препарати и ароматизатори както и сутрешно кафе. Друго, което ще ви посъветваме е да използвате продукти и материали за дома, на които задължително да има етикети с отбелязано ниво на летливи вещества, което трябва да е по ниско, за по- голям ефект за чист въздух. Определете един шкаф, който да бъде само за съхраняване на почистващи препарати. Далеч от слънчевите лъчи, детските очи и всякакви източници на топлина. За да не излизат аромати е важно да затваряне стабилно капачките им. При употреба на аерозолит, се освобождават молекули, които лесно проникват в дихателните пътища. За да избегнете това, употребявайте течни или кремообразни продукти. Когато употребявате по - силни химически препарати за почистване слагайте на ръцете си ръкавици, за да не предизвикате по кожата си неприятни въз¬паления.

В никакъв случай не смесвайте различни почистващи препарати. Смесването на една обикновена белина със средство против варовик, ще получите опасна химическа реакция. Ароматизирани свещи и ароматизатори за въздуха са приятно средство за освежаването му, но честата и прекалена употреба не са желателни в дома. Често срещана грешка е когато дойде сезона за камините да се използва като кофа за боклук. Не изхвърляйте в нея нацепени стари мебели или греди, тъй като може да има в тях някакви остатъци от лепилата или лаковете, които са използвани за външният им вид. На въздуха у дома, голям вредител е отоплението на газ или нафта. Избягвайте ги! Нека мебелите са ви от естествен дървен материал. Всички нови мебели нека стоят седмица в проветриво помещение няколко дни.

Haй - честите замърсители са серен двуокис, формалдехид, азотен окис. Тези вещества са в мебелните плоскости, в различните бои и лакове както и в козметичните продукти като дезодорантите и лаковете за коса. Всички те има формалдехид. Камините и тютюнът са силен източник на азотен окис, а серен двуокис има при отопление с въглища и мазут. Виждате, че веществата, които причиняват замърсяване на въздуха са навсякъде и във всичко около нас.За целта честото проветряване и стъпките по - горе посочените ще помогнат за почистването им.