Свински котлети с пармезан

Порции: 4

Време за приготвяне: 30 минути

 

Необходими продукти:

 

 
 

Начин на приготвяне:

 

  1. Разбийте добре яйцата в дълбока чиния.
     
  2. Изсипете галетата в друга чиния.
     
  3. Изсипете пармезана в трета чиния.
     
  4. Поръсете котлетите добре и от двете страни със сол и черен пипер. Потопете ги в пармезана, за да полепне добре. След това ги потапяйте в яйце и накрая в галета.
     
  5. Затоплете 3 лъжици зехтин в тиган на средна температура. Пържете котлетите до златисто (около 6 минути от всяка страна). 
     
  6. Можете да гарнирате с резенчета лимон или свеж лук. 
 
 

Вижте още: