Пълнени телешки котлети



Време за приготвяне: 25 минути
Порции: 2

Необходими продукти:

• ¼ чаша нарязано на много ситно прошуто (или шунка)
• ¼ чаша ситно нарязани печени чушки
• ¼ чаша пушено сирене, нарязано на парчета
• ½ глава лук, настърган
• 2 лъжи галета
• 2 лъжици пресен риган
• Сол и черен пипер
• 2 телешки котлета
Зехтин




Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете всички съставки за пълнежа плюс сол и пипер.

Затоплете грила предварително.

Внимателно разрежете всеки котлет надлъжно през средата, за да се получи джоб. Напълнете ги с пълнежа и забийте клечки за зъби, за да не се отварят.

Намажете със зехтин от всички страни и овкусете със сол и пипер.

Сложете котлетите на горещата ската и печете по 2 минути от всяка страна, за да ги „запечатите” и да останат сочни. Довършете печенето в предварително загрята фурна за 4-6 минути.




Supermag.bg