Лазаня с наденички



Време за приготвяне: 2 часа и 30 минути
Порции: 8

Необходими продукти:

• 800 гр рязани домати от консерва
• ¼ чаша сухо бяло вино
• ½ чаша пресен босилек + 2 стръка допълнително
• 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
• Щипка червен пипер
• Сол и черен пипер
• 450 гр извара
• 400 гр сирене рикота
• 280 гр спанак замразен и изцеден
• 1 глава кромид лук, нарязана на ситно
• 220 гр сурова наденица
• 9 листа лазаня (сурова)
• 170 гр моцарела




Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 180 градуса.

Сложете в съд на котлона да заврат заедно доматите, виното, 2 стръка босилека, чесъна, червения пипер, добавете сол и пипер и гответе, докато се сгъсти.

Междувременно в кухненски робот разбийте на крем изварата и добавете рикотата, спанака, чашата босилек, сол и пипер.

Нарежете наденичките на парченца и заедно с лика ги задушете, докато лука омекне.

Тавата, в която ще печете лазанята намажете с мазнина и покрийте със слой от доматения сос. Покрийте с 3 листа лазаня. Отгоре сложете слой от половината от рикота сместа, половината от наденичките и половин чаша настъргана моцарела. Повторете със сос, лазаня кори, рикота мсес, наденички и моцарела. Покрийте с останалите 3 листа лазаня и останалия сос.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете, докато лазанята се сготви – около 1 час. След това махнете фолиото, поръсете с останалата моцарела и върнете във фурната за още около 10 минути. Оставете да си почине няколко минути, поръсете с останалия босилек и сервирайте.




SuperMag