Мариновано в подправки свинско филе

Време за приготвяне: 3 часа и 35 минути

Порции: 6
 
 

Необходими продукти:

 

1 лимон с настъргана кора

¾ чаша прясно изцеден лимонов сок (от 3 – 4 лимона)

Зехтин

6 скилидки чесън, нарязани на ситно

1 ½ лъжица нарязани листа свеж розмарин

1 лъжица нарязана свежа мащерка

2 лъжици дижонска горчица

Сол и черен пипер

3 по 450 – 500 г свинско филе

 
 

Начин на приготвяне:

 

  1. Смесете лимоновата кора, лимоновия сок, ½ чаша зехтин, чесъна, розмарина, горчицата, мащерката и 2 лъжици сол. Сложете месото вътре и го оваляйте добре. Покройте съда и оставете месото да се маринова минимум 3 часа, а най-добре за цяла нощ.
     

  2. Затоплете фурната на 200 градуса.
     

  3. Извадете месото от маринатата и не почиствайте полепналите подправки. Поръсете със сол и пипер. Сложете 3 лъжици зехтин в тава за печене и затоплете на котлона. Печете месото от двете страни до златисто.
     

  4. Извадете и покрийте с фолио. Върнете за още 10 минути във фурната. 
     

  5. Нарежете на филийки и сервирайте. В най-дебелата си част филето ще бъде розово отвътре, затова ако желаете можете да печете още малко. 

 

Виж още SUPER рецепти със свинско:

 

 

 Избери Прясно месо от ТУК> с бърза доставка до 2 часа, за твоите SUPER кулинарни рецепти!