Как заплащате онлайн покупките си?


Онлайн магазините дават право на избор как да заплатите вашата покупка – с кредитна/дебитна карта, по банков път или с наложен платеж.

Според специалистите най-сигурен от всички начини е заплащането с кредитна карта, тъй като банките имат сигурни системи за защита. Освен това можете да оспорите покупка и в случай на злоупотреба да спрете трансфера. Затова е препоръчително да използвате отделна карта само за разплащане при онлайн покупки за максимална сигурност.

Освен това, специалистите твърдят, че пазаруването с кредитна карта е значително по-сигурно от използването на дебитна карта, защото статистиката сочи, че при пазаруване с дебитна карта крадците по-лесно достигат до личните данни.

Смята се, че заплащане по банков път на извършени онлайн покупки крие рискове, защото трансфера е проследим. Затова специалистите сочат, че използването на MoneyGram или Western Union (и подобни) е максимално безопасно, защото трансферът е бърз и трудно проследим. И все пак не е препоръчително да плащате по този начин, когато пазарувате онлайн.

Заплащането кеш носи предимството, че заплащате при самата доставка и можете на място да проверите дали всичко е наред и в случай на грешка да върнете поръчката.
Supermag
Снимка: Flickr
Вижте още:

Как да създадете сигурна парола

6 начина да избегнете онлайн измами

Как да пазаруваме хранителни продукти онлайн