Ягодова торта

Ягодова торта
Георги Димитров


Необходими продукти:

» 1 кг. ягоди
» 2 пак. желатин (по 10 гр.)
» 200 гр. захар
» 700 гр. вода

За блата:

» 4 яйца
» 150 гр. захар
» 150 гр. брашно




Начин на приготвяне:

Яйцата, 150гр.захар и брашното се разбиват добре. Получената смес се изсипва в малка тава. Пече се 20 мин. на 180 градуса.

Двете пакетчета желатин се оставят да престоят 30 мин. в 200гр. хладка вода.

През това време разбиваме 200 гр. измити ягоди с 200 гр.захар.

На водна баня разтваряме вече набъбналия желатин (на слаб котлон и без да завира), след което прибавяме 500 гр. вода. Прибавяме разбитите ягоди със захар. Нареждаме останалите около 800 гр. измити и нарязани ягоди върху блата и изсипваме желатиновата смес.

Оставяме да се стегне в хладилника поне 2 часа.

Моят Коментар:

Вкусна и лесна за приготвяне. Подходяща, както за рожден ден, така и просто за удоволствие да си подсладим.