Еклери с крем ванилия

Еклери
Роза Костова


Продукти:

» 1 ч.ч. вода
» 1/2 ч.ч олио
» щипка сол
» 1 ч.ч брашно
» 4 яйца
» крем ванилия






Начин на приготвяне:

1 ч.ч. вода, 1/2 ч.ч олио и щипка сол завират, след което се прибавя 1 ч.ч брашно като се бърка докато започне сместта да се отделя от съда.

Оставя се да изстине след което се прибавят 4 яйца 1 по 1 като се бърка енергично до получаване на еднородна смес .Тестото се поставя в пош-шприц (може да се взима и с малка лъжичка). Шприцова се в/у хартия за печене.

Пекат се в загрята фурна до 200градуса, след което фурната се намаля и се допичат до покафеняване.След като изстинат се пълнят с крем, аз лично ги пълня с нишесте ванилия като след сваряването на крема добавям и бучка масло.Отгоре се украсяват с разтопен шоколад.

ПРИЯТЕН АПЕТИТ :)