Рибни шишчета със сос чимичури с босилек



Време за приготвяне: 50 минути
Порции: 4 (по 2 шишчета в порция)

Необходими продукти:

За маринатата:

• ¼ кромид лук, настърган или нарязан на ситно
• 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
• ¼ чаша зехтин
• Сок от ½ лимон
• 2 лъжици оцет
• Сол и черен пипер

За шишчетата:

• 500 гр бяла риба, нарязана на малки парчета
• 3 тиквички, нарязани на парчета
• Чери домати
• Шишчета

За сос чимичури:

• 1 ¼ чаша свеж босилек, нарязан
• ¾ чаша магданоз, нарязан
• 1 лъжица фино нарязан или настърган лук
• 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
• 1 ч. лъжица червен пипер
• Сол и черен пипер
• 1/3 чаша зехтин
• Сок от ½ лимон
• 1 лъжица оцет




Начин на приготвяне:

Смесете съставките от маринатата в голяма купа и добавете рибата и тиквичките. Оставете за около 15-30 минути.

Смесете в блендер съставките на сос чимичури.

Затоплете грила на висока температура.

Направете шишчетата като редувате риба с тиквички и чери доматчета. Печете, докато станат леко обгорени – около 3-4 минути на страна.

Докато са още топли, поръсете със сос чимичури и във всяка чиния добавете допълнително сос.




Supermag.bg




Вижте още:

Риба на скара по гръцки

Пъстърва с мащерка

Риба, пълнена със зеленчуци