Пъстърва с мащерка



Порции: 4

Необходими продукти:

• 4 бр пъстърва
• Сол и черен пипер
• 1 лимон, нарязан на кръгчета
• 1 малък портокал, нарязан на кръгчета
• 60 мл зехтин
Мащерка




Начин на приготвяне:

Измийте пъстървата и я подсушете с остър нож направете по три разреза отстрани. Поръсете я със сол и пипер отвътре, а в разрезите сложете по 1 кръгче лимон и по 1 портокал. Покрийте и оставете в хладилника за 2-4 часа.

Налейте зехтина в тиган на висока температура и поръсете с мащерка. Пържете пъстървата в силна мазнина и обърнете, когато кожата стане хрупкава.




Supermag.bg




Вижте още:

Риба, пълнена със зеленчуци

Печен шаран

Сьомга с цитруси