Запечени яйца с кашкавал и картофи



Порции: 4
Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 30 минути

Необходими продукти:

» 8 яйца
» 700 гр. червени картофи, нарязани на кубчета
» 120 гр. кашкавал
» 45 гр. масло
» 10 гр. магданоз, нарязан на ситно
» 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
» 1 лъжица сол
» Черен пипер на вкус




Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 200°C.

Разтопете маслото в голям тиган на средна температура. Добавете картофите и гответе до златисто (около 15 минути). Добавете магданоза, чесъна, солта и пипера и отстранете тигана от огъня.

Оформете в тигана 4 гнезда от картофите. И счупете по 2 яйца във всяко гнездо. Гответе докато белтъците стегнат, а жълтъците останат рохки (около 10 минути). Поръсете с кашкавал върху яйцата и гответе, докато се разтопи (около 1 минута).

Сервирайте горещи.

Можете да направите и гнездата от ленти бекон и да печете в гювечета или форми за мъфини.




SuperMag