Спагети с гъби в сметанов сос



Порции: 4-6
Време за приготвяне: 35 минути

Необходими продукти:

• 1 пакет спагети
• Сол
• ½ кг гъби (най-добре смесени)
• 1/3 чаша зехтин
• 2 стръка праз лук
• 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
Черен пипер
• 2 лъжици риган
• ½ чаша бяло вино
• ½ чаша сметана
• Настърган пармезан




Начин на приготвяне:

Сварете пастата според указанията на опаковката с щипка сол.

Нарежете гъбите на филийки.

В голям тиган на средна температура затоплете зехтина и сложете гъбите. Пържете докато омекнат (около 10 минути).

Нарежете праза и сложете парчетата за няколко минути в купа със студена вода. Извадете и изцедете.

Добавете праза към гъбите, заедно с чесъна. Овкусете със сол, черен пипер и риган. Гответе 3-4 минути и добавете виното. Гответе, докато течността се изпари наполовина и добавете сметаната.

Добавете соса към пастата, заедно с настърган пармезан.




Supermag