Запечена доматена супа с босилек



Време за приготвяне: 1 час и 50 минути
Порции: 6-8

Необходими продукти:

• 1 300 гр домати, нарязани на парчета
• ¼ чаша + 2 лъжици зехтин
• 1 лъжица сол
• Черен пипер
• 2 глави кромид лук
• 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
• 2 лъжици масло
• 1 лъжица червен пипер
• 1 консерва домати заедно със сока – 800 гр
• 4 чаши свеж босилек
Мащерка - суха
• Около 1 литър пилешки бульон или вода




Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 200 градуса.

Смесете заедно доматите, зехтина, солта и черния пипер в тава и печете 45 минути.

В тенджера задушете чесъна в 2 лъжици зехтин, маслото и червения пипер до златисто. Добавете консервата домати, босилека, мащерката и пилешкия бульон. Добавете и изпечените домати. Оставете да къкри 40 минути. Пасирайте (може и по-грубо).

Сервирайте гореща или студена.




Supermag.bg
Снимка: Flickr




Вижте още:

Френска лучена супа

Супа от броколи

Гаспачо