Пиле с ориз, броколи и кашкавал



Необходими продукти:

1 кг обезкостени пилешки гърди, нарязани на жулиени
1 пакет ориз
2 лъжици зехтин
1 чаша настърган лук
2 скилидки настърган чесън
2 ½ чаши вода
1 пакет замразено броколи
1 чаша настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Затоплете на средна температура в тиган 1 лъжица зехтин. Добавете пилето и гответе до златисто (около 5 минути). Оставете пилето на страна.

В голям тиган или тенджера затоплете 1 лъжица зехтин. Добавете лука и чесъна. Гответе, докато омекнат (около 4 минути). Добавете ориза и водата и оставете да заври като разбърквате. Намалете температурата и оставете да се готви под похлупак 20 минути.

Добавете броколито и пилето върху ориза. Гответе, докато броколито стане готово.

Покрийте всичко с настърган кашкавал. Покрийте тенджерата и я свалете от котлона. Оставете 5 минути, за да може кашкавала да се разтопи.




SuperMag
Снимка: Flickr