Седемслойна салата с паста



Време за приготвяне: 30 минути
Порции: 8

Необходими продукти:

• Сол
• 250 гр паста – фарфале
• 2 глави броколи, накъсани на цветове
• ½ чаша кисело мляко
• ½ чаша майонеза
• ¼ чаша + 1 лъжица нарязан на ситно лук
• ¼ чаша магданоз
• Сок от 1 лайм
• Черен пипер
• 2 бр. авокадо, нарязани на кубчета
• 400 гр шунка, нарязана на кубчета
• 300 гр кашкавал, нарязан на кубчета
• Няколко листа маруля
• 2 домата, нарязани на кубчета




Начин на приготвяне:

Сварете пастата ал денте в подсолена вода – около 2 минути по-малко, отколкото е посочено на етикета. През последните 4 минути на готвене добавете броколито. Изплакнете под течаща студена вода и извадете броколито в друг съд.

Смесете майонезата, киселото мляко, ¼ чаша лук, магданоз, половината сок от лайм, сол и пипер.

Сложете малко дресинг на дъното на стъклена купа за салата. Сложете авокадото и овкусете с останалия сок от лайм и сол. Добавете слой шунка, после – броколи, пастата, кашкавал, маруля и домати. Поръсва се с останалата лъжица лук и дресинг.

Покрийте с фолио и сложете в хладилника за няколко часа. Извадете предварително и сервирайте на стайна температура.




Supermag.bg




Още салати с паста:

Салата с макарони

Салата Антипасто