Рибен мус



Необходими продукти:

» 1-2 тънки тиквички
» 300 гр пушена риба
» 2 лъжици магданоз
» 2 лъжици лук
» ½ лъжица чесън
» 1 лъжица бренди
» 2 лъжици масло (размекнато)
» ¼ чаша бита сметана
» Сол и пипер
» Магданоз и пипер за гарниране




Начин на приготвяне:

Нарежете тиквичките на рингове и ги издълбайте.

Във вряща подсолена вода потопете тиквичките за 30 секунди. След като ги извадите веднага ги потопете в ледена вода и ги оставете така, докато се охладят. После ги извадете, изцедете и подсушете.

В блендер пасирайте заедно рибата, магданоза, лука, чесъна, брендито и маслото. Добавете сметаната и разбийте отново. Опитайте и овкусете.

Сложете сместа в шприц и напълнете ринговете.

Украсете чинията и сервирайте!




Вижте още:

Пълнени яйца с хайвер